• Pi. jún 7th, 2024

Ako je to naozaj s tou kultúrou a nielen Zvolenskou?

Autor IMG_1979

aug 24, 2015 , , ,
kto-tvori-mestsku-kulturu
Zľava: Eva Ježovičová, Slavomír Siska, Daniel Axmann, Tomáš Kršňák, Zuzana Godálová a Milan Zvada. Foto: ZV-podujatia.

Je dostatočná možnosť kultúrneho vyžitia sa vo Zvolene?

Je toho dosť alebo tu obrazne povedané  skapal pes? Ako to je s kultúrou aj v iných mestách na okolí?

Tak aj o tomto a ešte o niečo viac sa debatovalo a hľadal sa konsenzus v priestore Fun zóny vo štvrtok 20.8.2015. Táto diskusia z cyklu diskusií bola v poradí už štvrtá a zároveň posledná, predchádzajúce boli o verejných priestoroch, o cyklodoprave a prednedávnom o téme dobrovoľníctva a o veciach s tým súvisiacich.

Pozvanie na túto diskusiu prijali Daniel Axmann (oddelenie kultúry zvolenského magistrátu), Tomáš Kršňák (bývalý pracovník SNG Zvolenský zámok, dnes zástupca OZ Dlhý, Široký a Bystrozraký), Slavomír Siska (organizátor filmových festivalov po Slovensku a zároveň šéfuje marketingovému oddeleniu nákupného centra v Liptovskom Mikuláši), Milan Zvada (kultúrne centrum Záhrada v Banskej Bystrici) a posledná diskutujúca bola Zuzana Godálová (Topoľčianske Nástupištie 1-12)

S prítomnými hosťami sa hľadali odpovede na otázky typu, čo mestská kultúra vlastne je, kto ju tvorí, ako sa formuje a samotnú akciu moderovala Mgr. Eva Ježovičová (hovorkyňa mesta Zvolen).

Na záver tejto plodnej debaty mohli položiť svoje otázky aj ľudia, ktorí sa zúčastnili práve tejto diskusie. Záujem z radov publika bol o to, či a prečo je problém s organizovaním podujatí na Zvolenskom zámku, či sú v pláne nejaké podujatia na spôsob historickej dediny so všetkým, čo k tomu patrí, či už niekde v meste alebo na Pustom hrade. Ľudí zaujímal aj osud Domu kultúry na Podborovej a veľa ďalšieho (viď video).

Nakoľko dĺžka tejto diskusie presiahla viac ako 1 hodinu, nebudem tu vypisovať jednotlivé otázky a odpovede diskutujúcich, ale opäť ponúkam video, v ktorom  nájdete všetko podstatné.

Video

1 časť

2. časť 

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading