• Po. jún 17th, 2024

Deň sídliska 2016 dopadol aj napriek dažďu na výbornú

Autor IMG_1979

jún 6, 2016 , ,
streetballovy-turnaj-2016-zvolen-1
Víťazný tím Streetbalového turnaja. Foto: ZV-podujatia.

Celodenný Deň sídliska s poradovým číslom 8 dopadol na jednotku a ani poobedný prudký dážď mu nespravil šrámy na tvári a tak ako prišlo, aj odišlo a do konca samotného podujatia panovala už len zábava a na ten incident si už nikto ani len nespomenul.

Deň sídliska bol zorganizovaný pod hlavičkou OI Zvolen-Západ, ZŠ Námesie mládeže a samozrejme mestom Zvolen. Toto podujatie podporili aj poslanci MsZ za výbor mestskej časti 3 a na slávnostné otvorenie prišla aj primátorka mesta Zvolen Ing. Lenka Balkovičová.

Moderátorom podujatia bol počas dopoludňajších aktivít Milan Krnáč a poobede sa zhostila mikrofónu Alena Ostrihoňová.

Oproti minulému ročníku nastalo pár zmien. Ubudol futbal a človeče a zmena nastala aj v tom, že Streetballový turnaj sa presunul do športovej haly, ale dá sa rozhodne povedať, že celkovo to zanechalo fantastický dojem. A teraz si povieme trošku viac o celom programe.

Za posledné roky sa skladal program z troch častí – športovej, z vystúpení na hlavnom pódiu a z množstva sprievodného programu.

Tak ako každoročne, aj tento rok sa dostalo pocty najlepším študentom školy z Námestia mládeže, pätici odovzdala ocenenia riaditeľka tunajšej školy Ľubica Tomčíková.

V rámci športu sa opieralo o dva turnaje a to Stolnotenisový turnaj, ktorý mal tento rok na štartovej listine plejádu skúsených hráčov, čo sa počas turnaja aj ukázalo. Oproti minulým ročníkom sa Streetbalový turnaj presunul do haly, kde sa súbežne využili oba koše a o kvalitné a vskutku zaujímavé názvy zúčastnených tímov nebola núdza.

Postupne ako finišovali športové zápolenia, na školskom dvore opäť predviedli svoju techniku členovia HAZZ Zvolen a prišli členovia Štátnej polície. Už tradične deťom predviedli svoju hasičskú techniku a neraz odpovedali aj na bádavé otázky detského návštevníka. K záveru tejto časti predviedli hasičský zásah v podobe zahasenia drevených paliet. Nakoľko vonku ručička teplomera bola značne vysoko, pred odchodom deťúrence pekne schladili z cisterny.

Hasenie požiaru

V školskom areáli poobede po 17-tej odštartovala skateboardová súťaž LowCost bettrick.

Hlavné pódium ožilo už po 9-tej, kedy ešte pred oficiálnym otvorením podujatia vystúpili postupne spevácka skupina Seniori Hron, DFS Vretienko a zverenci TŠ Zuzany Niščákovej a samozrejme Hlúpa žena od Divadla Zelienku. .

O otvorení 8. ročníka Dňa sídliska 2016 si môžete prečítať vyššie alebo pozrieť priložené video.

Po 16-tej, kedy už bola po daždi opäť spojazdnená zvuková aparatúra odštartoval hlavný program na pódiu vystúpeniami v poradí kapela L.U.S.K., zvolenský raper Marks, veľké prekvapenie v podobe hudobnej skupiny Jana Filová & Band, temperamentná tanečná skupina Romano Jilo a po nich prišiel tanečný mix. Pred posledným klincom programu a to skupiny Pacipacifik sa predviedli aikidáci klubu Aikido Mariána Paulenku a ešte raz, tentokrát veľké slečny Zuzany Niščákovej. V podvečer zabavilo HKM Zvolen deti so svojim športovým programom.

Je potrebné ešte doplniť, že o deťúrence sa starala Heuréka vo svojom stane so svojim programom. Ako zvyčajne nechýbal nafukovací hrad pre najmenších, čo je vždy lákadlom, aj tento rok bola bohatá tombola, v ktorej bolo viac ako 140 cien a losovali sa v troch kolách. Samozrejme, aj v školskom átriu prebiehal nielen čitateľský maratón, ale tak ako zvyčajne tvorivé dielničky.

Viac už dodávať netreba, lebo to bolo jednoducho všetko super.

Pacipacifik – zdroj Hudba v meste

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading