• St. apr 24th, 2024

Marinári sa poďakovali tancom a spevom svojim rodičom

fs-marina_50-zvolen-152
Foto: ZV-podujatia

Skoro tri hodiny tancovačiek, spevu, poriadnej muziky, dievčence a chlapci v kroji vyparádení a k tomu všetkému neskutočná energia na pódiu, kedy až človek zatajuje dych nad tou všetkou parádou, ktorej je v tento sviatočný večer svedkom.

V piatok 28.10.2016 sa pokračovalo ďalším, už štvrtým podujatím osláv polstoročnice Zvolenského folklórneho súboru FS Marína. Tentokrát sa oslava presunula do divadelnej sály DJGT Zvolen, kde sa konal bezmála trojhodinový program Marína naša — kytica vďaky pre rodičov. Veru zaplnila sa do posledného miesta divadelná sála ľudí, ktorí sa prišli pozrieť na našich folkloristov marinárov na ich polstoročie mladosti, túžby živej po kráse.

Možno bude niekto namietať, že to bol program pomerne známy, ktorého tu boli svedkom, ale vždy je čo obdivovať a diváka neraz pohltia veci a veľakrát až krúti hlavou nad doslova heroickým výkonom všetkých tanečníkov na pódiu.

Následne v sobotu 29.10.2016 sa slávnostným programom Marína naša — polstoročie mladosti, túžby živej po kráse – jedna kapitola uzavrela, nie však súboru, ale polstoročnice a pokiaľ ten ďalší život bude písaný podobným rukopisom tak sa je rozhodne na čo tešiť a už teraz sa aj ja teším na nové riadky ich ďalšieho života.

Ak máte záujem si ešte osviežiť pamäť predchádzajúcich vystúpení vrámci osláv, tak sú dostupné reportáže Marína naša — kytica vďaky pre železničiarov a Ženy — hudobno-spevácky program a samozrejme tento v tomto článku.

Nech sa teda páči pár fotografií z piatkového predstavenia a niekedy pri folklóre dovidenia.

Fotografie

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading