• Št. apr 25th, 2024

Dvojdňová oslava mesta prilákala mnoho ľudí na námestie

Fenomenálna Terézia Králiková. Foto: ZV-podujatia.

Veľká dvojdňová oslava mesta Zvolen s množstvom kultúrneho programu nielen na hlavnom pódiu, ale v podstate na celom námestí a so všetkým, čo k tomu patrí.

Tak, ako za ostatné 3 roky, aj tento rok zorganizovalo mesto Zvolen Dni mesta Zvolen, ktoré sa tento rok konali počas dvoch dní 26. a 27.5.2017. Na nasledujúci deň 28.5.2017 prebehol doslova veľkolepý MDD, ale o tom bude už onedlho samostatný článok.

Programovo boli dva dni poskladané z niekoľkých častí do jedného kompaktného celku a to tzv. jarmok ľudových remesiel, v piatok dni prevencie, kedy sa nielen v stánkoch o tomto dalo dozvedieť viac, ale pred pódiom sa predstavili policajní kynológovia so svojimi ukážkami a prišli aj poriadkoví policajti, ktorí predviedli zásah a samozrejme počas oboch dní prebiehal bohatý program na hlavnom pódiu.

Nebudem rozpisovať program hlavného pódia, len určitú časť sa budem snažiť vypichnúť. Moderátorom počas oboch dní bol Matej Miklian.

Počas oboch dní dostali priestor na svoju prezentáciu v doobedno- poobedňajších hodinách rôzne centrá volného času, športové a tanečné kluby, ZUŠ-ky a podobne, ktoré mohli takto verejne prezentovať svoje portfólio a presvedčiť rodičov, aby zapísali svoje ratolesti do toho či oného krúžku.

Podvečerný a večerný program už patril kvázi trhákom, ktoré mali prilákať ľudí na námestie a užiť si atmosféru týchto dní.

V piatok sa o priazeň publika po divadelnej pozvánke na Zámocké hry zvolenské usiloval najskôr Tomáš Bezdeda, ktorého netreba obzvlášť predstavovať, nakoľko prednedávnom sa mu podarilo niečo nevídané pri jednej nemenovanej charitatívnej skladbe. Po ňom prišla na scénu Queenmania s podtitulom na plagáte najlepšia európska revivalová kapela a treba povedať, že samotná kapela zahrala v pohode, ale výkon speváka bol trošku diskutabilný. Na záver dňa zahral a zaspieval ZH Band najväčšie československé hity.

Netreba zabúdať ešte na jednu vec a to na predstavenie zástupcov partnerských miest, ktorí sem v tento večer prišli na pódium – fínska Imatri a poľské mesto Zwolen.

Nedeľa bola čo sa týka hudobnej produkcie zaujímavá a naj lákadlo, ktoré nesklamalo bolo pop operné trio La Gioia a veľkým prekvapením na záver nielen tohto dňa, ale aj celých osláv bola rocková kapelka

Wasabi circus. V pôvodnom programe bola uvedená aj speváčka Doris, ale o tom, že nepríde a bude tam za ňu náhrada nepadla ani len zmienka.

Nuž, tak či onak, ďalšia oslava mesta Zvolen je za nami a treba povedať, že všetko klapalo ako tak a ešte aj to nevyspytateľné počasie bolo dosť nápomocné a nech sa páči pár fotografií.

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading