• Po. jún 17th, 2024

Kubánska veľvyslankyňa vo Zvolene

Autor IMG_1979

dec 17, 2017
Predseda SPKnS Neumann s jej excelenciou. Foto: zdroj článok

V piatok 15. decembra 2017 sme vo Zvolene privítali vzácnu návštevu a to mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Kubánskej republiky v Slovenskej republike, Yamilu Soniu Pitu Montes.

Jej excelencia sa v našom nádhernom stredoslovenskom meste zúčastnila predvianočnej spoločenskej akcie, ktorú organizoval Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov vo Zvolene.

Na tomto podujatí sa pani veľvyslankyňa stretla nielen s viceprimátorom mesta Zvolen, s pánom Ing. Jaroslavom Stehlíkom, ale aj s prednostom Okresného úradu vo Zvolene Ing. Samirom Moumanim, či predsedom SZPB Ing. Pavlom Sečkárom, PhD. V úvode, za veľkého potlesku prítomných Zvolenčanov ju s nádhernou kyticou srdečne privítal predseda OblV SZPB Zvolen pán Dušan Šablatúra.

Málokto u nás vie, že i Kuba bola aktívnym účastníkom vojny proti hitlerovskému Nemecku. Kubánski vojnoví námorníci, okrem iných aktivít, zničili v Karibiku nemeckú ponorku a tak zachránili mnohé spojenecké lode pred poškodením, či potopením. Na tomto Zvolenskom podujatí sa jej excelencia prezentovala nielen ako skvelá diplomatka, ale aj ako výborná tanečníčka.

Kubánsky temperament je proste nezameniteľný. Svojou prítomnosťou nielenže rozjasala srdcia našich Zvolenčanov, ale v ich srdciach zanechala aj nezabudnuteľné zážitky. Verím, že sa nám v budúcnosti  s pánom viceprimátorom podarí privítať jej excelenciu na Pustom hrade, na našej slovenskej Tróji, ktorý je skvostom nielen pre nás – občanov mesta Zvolen.

Fotografie

Článok a foto: Ing. Vladimír Neumann, predseda Spoločnosti priateľov Kuby na Slovensku

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading