• Pi. apr 19th, 2024

V 7.ročníku L.K. BOXO Ligy 50+ víťazom Euroteam

Autor IMG_1979

feb 18, 2018
Víťazné mužstvo 50+ – Euroteam. Foto: ZV-podujatia.

Tradičné stretnutie päťdesiatnikov aktívne hrajúcich malý futbal sa uskutočnilo v telocvični ZŠ na Námestí mládeže na sídlisku Zvolen – západ sa v sobotu 17.februára 2018. O putovný pohár už v 7.ročníku L.K. – BOXO Ligy 50+ v malom futbale bojovala o víťazstvo až osmička mužstiev. Po historicky prvom víťazovi Boxo Utd., Slovakii, Relax 50 a v troch ročníkoch R-PUB 50 si víťazstvo vybojoval Euroteam.

Turnaj už získal svoju popularitu a stáva sa tradíciou a doslova očakávanou udalosťou vo Zvolenskom športovom kalendári, o čom svedčí i z roka na rok stúpajúca kvalita účastníkov nielen čo do počtu zúčastnených mužstiev, ale i hráčov, ktorým „to stále kope“ napriek rastúcemu veku, od najstaršieho 68 ročného brankárskeho nezmara Zdena Uhríka až po plejádu čerstvých päťdesiatnikov. Na súpiskách jednotlivých mužstiev sa objavili podľa predpokladov známe mená nielen z Ligy 40+ , či súťaží LIMFU vo Zvolene, ale i hráči známi z „dobrých časov“ Zvolenského, Košického i Bystrického futbalu, či z iných mužstiev regiónu. V dramatickom priebehu stretnutí napriek „veku“ protagonistov, videli diváci kvalitné výkony, výborné ovládanie lopty i rýchle kombinácie na jeden dotyk, profesorské prihrávky, poctivé bránenie i neskutočné výkony brankárov. V šestnástich stretnutiach padlo 61 gólov a ďalších 9 v penaltových rozstreloch.

Mužstvá zaradené do dvoch skupín bojovali o postup do finálovej časti systémom každý s každým v dvanástich stretnutiach. Ďalšie štyri zápasy o záverečné poradie zohrali podľa umiestnenia v skupinách.

V skupine A bystrická Kemada s prehľadom dirigovaná Jozefom Adámekom nestratila ani bod. Favorizovaná Coffola si vybojovala dvomi víťazstvami postup z druhej pozície. Iba jediný gól v skóre v prospech Podlavických Old Boys určil poslednú pozíciu pre Boxo Utd..

V skupine B si Euroteam v zostave vystuženej „košičanmi“ poradil s prehľadom so všetkými súpermi a dokonca neinkasoval ani gól. Prekvapili „elánisti“, ktorí si poradili s tretím Krištálom a ten bol o gól lepší ako posledný Relax.

V súboji štvrtých v skupinách sa hralo o 7. a 8.miesto a Boxu Utd. nestačili na víťazstvo ani dva góly Bosáka, za Relax boli strelecky úspešní Liktor a Dian a dvomi gólmi sa prezentoval Sluka.

V zápase o 5. a 6.miesto tretích v skupinách začali lepšie Podlavice, no postupne Krištál vyrovnal hru a presadil sa i strelecky i zásluhou dvoch gólov Krseka a svoje gólové šance premenili i Macurák a Fáber.

V stretnutí o 3. a 4.miesto druhých v skupinách sa zrodila remíza. Coffole nepomohli k víťazstvu ani dva góly Mituchoviča, lebo neustrážili tiež dvojgólového Klinca.

V penaltovom rozstreli vychytal „coffolákov“ Dvorský a „elánisti“ sa postarali o prekvapenie turnaja.

Slávnostné defilé a 1. miesto a pohár pre Euroteam. Foto: ZV-podujatia.

Vo finále sa stretli neporazené mužstvá. V najkrajšom zápase turnaja sa Kemada prezentovala vyspelým taktickým výkonom a viedla gólom Majera. Euroteam vystužený reprezentantmi so skúsenosťami z ligy majstrov však predvádzal najkompaktnejší výkon a rýchle kombinačné akcie. Umne dirigovaný Pillárom si vypracoval po štandardke čistú šancu a Melicherčík vyrovnal. Bojovalo sa na doraz a jedinú kartu v celom turnaji videl Čulok po faule na prenikajúceho Škantára. Keď sa o záverečnom poradí nerozhodlo v riadnom hracom čase nasledovali penalty. V drese „eurákov“ brankár Laco Baran potvrdil spoľahlivú výkonnosť. Čief i Majer ho síce prekonali, no Čulokovu penaltu kryl. Za Euroteam postupne prekonali Adámeka Pillár, Horňák a Szabo a výber Eurotemu nad 50 rokov vhodne poskladaný manažérom Jánom Račkom zaslúžene zvíťazil a odniesol si putovný pohár.

Na spoločnom posedení po skončení turnaja obdržali všetky mužstvá originálne diplomy a prvé tri i hodnotné poháre.

V 7. ročníku LK Boxo ligy 50+ sa najviac strelecky darilo s 5 gólmi Dušanovi Krsekovi (Krištál) a Floriánovi Horňákovi (Euroteam), ktorý dal o gól viac, keď svoj 6 gól zaznamenal s istotou v penaltovej „lotérii“ vo finále. Stretnutia rozhodovali Vlado Kosec a Peter Hanes. O historicky prvé víťazstvo Euroteamu 50 sa postarala svojimi výkonmi táto zostava: – Baran – Pillár, Kurčík, Škantár, Chamula, Melicherčík, Szabo a Horňák.

A na záver vyjadrenie Jána Bosáka, ktorého zásluhou turnaj „žije“ a zaknihoval už 7 ročník: „Rivalita Lameša a Klanducha bola a stále pretrváva. Títo dvaja si vždy vymysleli nejakú súťaž, kde na jednej strane bol L  na druhej K a vzájomne si dokazovali, kto je lepší. Takto postupne  vznikol aj turnaj päťdesiatnikov. Po lige 40 sa vždy hrali zápasy 50-tnikov Lvs.K. Pretože ja som tiež súťaživý typ, vzniklo tretie mužstvo, no a mohla začať turnajová súťaž. Malo to fungovať ako Boxo liga 50, no domnieval som sa, že značku LK (Lameš Klanduch) je potrebné zachovať, tak vzniklo spojenie LK Boxo liga 50 a vďaka ľuďom, ktorí malý futbal majú radi, táto súťaž má  v toto roku už 7 pokračovanie. „

Výsledky zápasov v skupinách :

Skupina A:

  • Kemada 50 -Old Boys Podlavice 50 3:0
  • Boxo Utd. 50 -Coffola 50 1:3
  • Old Boys Podlavice 50 -Coffola 50 2:3
  • Kemada 50 -Boxo Utd. 50 3:0
  • Boxo Utd. 50 -Old Boys Podlavice 50 1:1
  • Coffola 50 -Kemada 50 1:4

Skupina B:

  • Relax 50 -Elán 50 0:2
  • Euroteam 50 -Krištál 50 3:0
  • Elán 50 -Krištál 50 4:2
  • Relax 50 -Euroteam 50 0:4
  • Euroteam 50 -Elán 50 2:0
  • Krištál 50 -Relax 50 2:1

Výsledky zápasov o poradie:

O 7. a 8.miesto

  • Boxo Utd. 50 -Relax 50 2:4

O 5. a 6.miesto

  • Old Boys Podlavice 50 -Krištál 50 1:4

O 3. a 4.miesto

  • Elán 50 -Coffola 50 3:3 (3:1)pk

Finále:

  • Euroteam 50 -Kemada 50 1:1 (3:2)pk

Celkové poradie:

  1.  Euroteam 50
  2. Kemada 50
  3. Elán 50
  4. Coffola 50
  5. Krištál 50
  6. Old Boys Podlavice 50
  7. Relax 50
  8. Boxo Utd. 50

Video – Finále

Fotografie

Článok: Miloš Masarik. Foto a video: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading