• Ne. máj 26th, 2024

Zvolenčanky zaskočili favorita!

Autor IMG_1979

okt 8, 2018
hokejový zápas žien Zvolen a Poprad
Puk letí priamo do brány za chrbát brankárky Popradských líšok. Foto: IMG_1979

V nedeľu 7.10.2018 sa na zvolenskom ľade odohralo 5.kolo extraligy žien. Pod Pustý hrad pricestovali obhajkyne majstrovského titulu z Popradu.

Naše dievčatá vstúpili do duelu s odhodlaním. Neraz sa na dlhšiu dobu ocitli v útočnom pásme, z čo boli Popradské líšky v šoku. Gólová radosť prišla už v 7.minúte, keď sa strelecky presadila Ágoštonová a poslala tak Zvolen do vedenia. Príležitostí bolo na oboch stranách dostatok, gól však už v úvodnej časti zápasu nepadol.

Druhá tretina sa niesla v snahe hosťujúcich hráčok o vyrovnanie, domáca obrana však odolávala. Bryndziarky sa snažili i o zvýšenie náskoku, no neúspešne.  V 32. minúte hrali hráčky spod Pustého hradu prvé oslabenie, ktoré už po pár sekundách súper využil a vyrovnal tak na 1:1.

Vstup do 3.tretiny našim dievčatám absolútne nevyšiel,  keď inkasovali už po 14.sekundách hry. Zbrane však neskladali, cítili šancu na zisk minimálne bodu. Zlepšená hra priniesla hneď 2 góly v priebehu necelej polminúty. Najskôr svoj druhý gól pridala Ágoštonová a následne vsietila gól Janicová.  Radosť však netrvala dlho. Poprad z následnej presilovej hry vyrovnal stav zápasu. Dievčatá chceli z náročného zápasu vydolovať minimálne bod, nakoniec sa ho aj dočkali, po riadnom hracom čase svietil na ukazovateli stav 3:3. Zvolenčanky bojovali a hrali obetavo. Skvelými zákrokmi sa blysla brankárka Hrčková.

Predĺženie hrané systémom 3 na 3 bolo fyzicky náročné, no i napriek tomu sa na oboch stranách naskytli príležitosti na skórovanie. O výsledku zápasu rozhodla v 64.minúte presnou strelou do vinkla Leskovjanská, čím zabezpečila 2 body pre jasného favorita zápasu.

Zvolenčanky sa za svoj výkon nemusia vôbec hanbiť, bojovali jedna za druhú a ukázali, že tento ročník budú vyrovnaným súperom aj silnejším tímom.

ŽHKm Zvolen – Popradské líšky 3:4 pp

Góly ŽHKm Zvolen: 7. Ágoštonová, 47. Ágoštonová (Janicová M., Ivanová), 48. Janicová M. (Ágoštonová, Ivanová)

Zostava ŽHKm Zvolen: Hrčková, Janicová L.- Časnochová, Chmelíková, Vargová, Stern, Dudášová – Stančíková, Sakalíková, Beláňová, Ivanová, Ágoštonová, Janicová M., Gáliková, Záňová, Lamperová

Fotografie – ŽHKm Zvolen – Popradské líšky 

Článok: Andrea Orolínová. Foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading