• Št. apr 25th, 2024

Zvolen bude hostiť Celoslovenské stretnutie lesníkov

Autor IMG_1979

nov 18, 2018 ,
Zaspievať a zatancovať príde náš folklórny súbor Poľana. Foto: IMG_1979

Pod názvom Zelená kvapka krvi pre zdravý les sa bude 24.11.2018 na zvolenskom námestí od 10-tej rána konať jedno špeciálne a vskutku zaujímavé podujatie.

Táto paráda bude v podstate Celoslovenské stretnutie lesníkov, vlastníkov lesov, signatárov Memoranda o spolupráci, všetkých priaznivcov zeleného lesa a ich rodinných príslušníkov, ako aj širokej verejnosti.

V rámci akcie je pripravený bohatý program, kedy sa bude dať darovať krv, bude sa hovoriť aj o tom, že o lesy sa sa treba starať v zmysle tradícií a nových poznatkov a veľa ďalšieho.

To bolo len také gro, ale ak sa pozriete na plagát, je toho podstatne viac a to nielen na hlavnom pódiu.

Moderátorsky toto podujatie bude mať pod palcom dobre známy Peter Gogola. Môžete sa tešiť na vystúpenie folkloristov, či už nášho dobre známeho folklórneho súboru Poľana alebo Horehronských chlapcov a príde zaspievať aj Marián Greksa a spevácka dvojica Pali a Pali.

V rámci sprievodného programu bude možné v LDM darovať krv, bude lesná pedagogika, trubači, dravci, poľovné psy a veľa, veľa ďalšieho.

Zvlášť je však treba ešte upozorniť na to, že bude prebiehať súťaž vo varení gulášu a špecialít z regiónov Slovenska. Samozrejme bude možné všetky tieto dobroty okoštovať, ale za symbolickú cenu a výťažok bude využitý na vysadenie stromčekov symbolického lesa pri Zvolene.

Neváhajte a príďte si užiť toto špeciálne podujatie na námestie a možno budú aj predvianočné trhy otvorené.

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading