• Pi. apr 19th, 2024

Už tento víkend čaká Zvolenčanov Maratón víťazných filmov Slnko v sieti

Autor IMG_1979

apr 4, 2019

TS: Zvolen 4. apríl 2019: Fanúšikovia slovenského filmu si už tento víkend prídu na svoje. V piatok spoznáme filmy, ktoré získajú národnú cenu Slnko v sieti a v sobotu si na víťazné filmy môžeme zájsť do kín.

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) predstavila nominácie v už 9. ročníku národnej ceny Slnko v sieti, ktorá je prehliadkou toho najlepšieho zo slovenskej filmovej tvorby. Tento rok sa o ocenenie uchádzalo celkovo 30 prihlásených hraných, dokumentárnych a animovaných filmov. Držitelia cien Slnko v sieti budú vyhlásení na slávnostnom galavečeri v piatok 5. apríla 2019, ktorý v priamom prenose odvysiela RTVS na Jednotke. Počas večera bude odovzdaná aj cena Slnko v sieti za Výnimočný prínos slovenskej kinematografii a Divácka cena Slnko v sieti, o ktorej v online hlasovaní rozhodovala verejnosť.

Tí, ktorí ešte nemali možnosť pozrieť si filmy ocenené v kategórii Najlepší hraný film, Najlepší dokumentárny film a Najlepší animovaný film alebo by si ich radi pozreli znovu, budú mať príležitosť počas Maratónu víťazných filmov, ktorý bude prebiehať už v sobotu 6. apríla v sieti kín Cinemax v mestách Banská Bystrica, Bratislava, Dunajská Streda, Košice, Martin, Nitra, Poprad, Prešov, Skalica, Trenčín, Trnava a Žilina.

Viac informácií o národných filmových cenách Slnko v sieti nájdete na stránke: Slnko v sieti 

Aktuality k sprievodným podujatiam nájdete takisto na Facebookovom profile Slovenskej filmovej a televíznej akadémie.

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) je verejnoprospešná záujmová organizácia, ktorá združuje významné osobnosti slovenskej audiovizuálnej kultúry, iniciátorom a usporiadateľom výročných prehliadok slovenskej hranej, dokumentárnej a animovanej tvorby, ako aj zakladateľom a garantom Národnej filmovej ceny Slnko v sieti. V spolupráci s partnerskými organizáciami v zahraničí nominuje slovenský film na Európske filmové ceny a Cenu americkej filmovej akadémie Oscar za najlepší neanglicky hovorený film. Venuje osobitnú pozornosť tvorbe mladej, nastupujúcej generácie filmových tvorcov, vytvára podmienky pre ich profesionálne uznanie a podporu a prezentáciu ich diel v zahraničí.

TS: Šarlota Gogolová

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading