• Št. apr 25th, 2024

Zvolenská nemocnica skrášľuje svoje priestory originálnymi obrazmi

Autor IMG_1979

okt 6, 2021 ,
Foto: Zdroj TS

TS: Nemocnica AGEL Zvolen v ostatných mesiacoch pracuje nielen na skvalitňovaní zdravotnej starostlivosti, ale pripravuje pre svojich pacientov aj príjemné prostredie v ambulanciách. Vedeniu nemocnice záleží na tom, aby priestory nemocnice boli aj vizuálne príjemné a ak je to čo i len trochu možné, aby sa vo zvolenskej nemocnici každý, vrátane jej zamestnancov, dobre cítil. Biele steny v najbližších dňoch spestria diela od Mariny Vereš, manželky traumatológa zvolenskej nemocnice Momira Vereša, ktorá pre nemocnicu namaľovala niekoľko obrazov.

Srdce v ruke usmiatej lekárky, šantiace dieťa v rukách sestry. To sú motívy, ktoré si maliarka zvolila a budú súčasťou onkologickej ambulancie a detského oddelenia. Maľba je Marine blízka už od detstva a po štúdiu priemyselného dizajnu v Belehrade sa až teraz môže naplno venovať svojej najväčšej vášni – maľovaniu. Venuje sa totiž rodine a päťročnej dcérke, popri ktorej vie naplno využiť čas aj na tvorbu. „Teší ma, že moje obrazy budú skrášľovať prostredie aj detskej ambulancie. Použila som hlavne bielu a modrú, čiže svetlé tóny farieb, ktoré sú vhodné do týchto priestorov a navodia pocit čistoty, svetla a pokoja,“ povedala Marina Vereš.

„Príjemné a zdravé prostredie je dôležité pre zlepšenie mentálneho nastavenia pacienta. Je dôležité, aby cítil, že nie je iba číslo v chorobopise, ale záleží nám na tom, aby sa cítil v medziach aktuálnych okolností príjemne. Preto pracujeme nielen na odbornej úrovni zdravotnej starostlivosti, ale aj na vizuále priestorov. Máme čo doháňať, vylepšujeme naše priestory postupne a nové ambulancie už prispôsobujeme jednak dobe, jednak potrebám pacientov. V neposlednom rade má príjemný priestor priaznivý vplyv aj na našich zamestnancov, ktorí v ňom trávia stovky hodín“ povedala riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Fotogaléria:

TS: Mgr. Martina Pavliková – Hovorkyňa skupiny AGEL SK

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading