• St. apr 24th, 2024

Zvolenská nemocnica rieši výrazný nárast pacientov s koronavírusom

TS: Pandemická situácia Nemocnice AGEL Zvolen sa za uplynulý týždeň zhoršila, hospitalizovaných s koronavírusom je takmer 60 pacientov. To si vyžiadalo viaceré organizačné zmeny v nemocnici a najmä presun personálu. Nemocnica má situáciu pod kontrolou, ak však bude negatívny vývoj pokračovať, bude nútená urobiť ďalšie reštrikčné opatrenia. Nateraz nie je obmedzená ani plánovaná operatíva, stále platí prísny zákaz návštev.

,,Za uplynulý týždeň sa nám oproti predchádzajúcemu počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom takmer zdvojnásobil. K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 57 pacientom s covid-19, z toho 45 je umiestnených na štandardných lôžkach s kyslíkom, 4 sú na jednotke intenzívnej starostlivosti a 5 najzávažnejších pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá. Vážna je aj situácia medzi zamestnancami, kde je aktuálny výpadok 19 ľudí. ,,Tak zvolenskú nemocnicu, ako aj naše vysunuté pracovisko v Krupine sme reprofilizovali do III. fázy. V Krupine sme boli nútení urobiť organizačnú zmenu a tamojšie interné oddelenie bude slúžiť ako oddelenie dlhodobo chorých pre necovidových pacientov. ,,Zmenu sme urobili aj na internom oddelení vo Zvolene, kde sme museli kvôli pacientom s koronavírusom znížiť počet lôžok, takže prijímaní do nemocnice na hospitalizáciu budú necovidoví interní pacienti len v akútnom stave a budeme sa veľmi snažiť, aby sme nemuseli obmedziť plánované operácie,“ vysvetľuje riaditeľka nemocnice. Stále tu platia prísne protiepidemické opatrenia, zákaz návštev pacientov okrem výnimiek.

V posledných dňoch sa zvýšil záujem ľudí o očkovanie, najmä treťou dávkou vakcíny, ale pribudli aj záujemcovia o prvú a druhú dávku. Vo Veľkokapacitnom očkovacom centre v budove Doprastavu sa tento týždeň bude očkovať vo štvrtok a v piatok.

TS: Mgr. Martina Pavliková – Hovorkyňa skupiny AGEL SK

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading