• Št. apr 25th, 2024

Kvalitný život vo vyššom veku

Autor IMG_1979

okt 4, 2022 ,

TS: Mesiac október je vyhlásený za Mesiac úcty k starším. Týmto je pre nás všetkých pripomienkou, že si máme vážiť a ctiť starších ľudí, dávať im najavo svoju náklonnosť a lásku. Staroba nie je choroba a je prirodzenou súčasťou nášho života. Vďaka pokroku v medicíne a výžive sa ľudia bežne dožívajú 80, 90 alebo aj viac ako 100 rokov. Aj keď je dlhovekosť dôvodom na oslavu, zároveň predstavuje významné zdravotné výzvy pre ľudí vo vyššom veku.

Starnutie prichádza so zvýšeným rizikom vzniku chronických ochorení alebo iných zdravotných problémov. Najlepšie je pokúsiť sa znížiť riziko týchto zdravotných problémov čo najskôr, aby sme zostali zdraví aj vo vyššom veku. Ľudský organizmus sa vekom prirodzene mení a prináša špecifiká, ktoré by sa mali zohľadniť aj v laboratórnych vyšetreniach. Laboratóriá AGELLAB ponúkajú SENIOR balík, ktorý komplexne posudzuje zdravie v skupine 60+.

„Laboratórne vyšetrenie sa zameriava na skríning najbežnejších ochorení a rizík vyššieho veku, ako sú cukrovka, anémie či poruchy štítnej žľazy. Súčasťou preventívneho programu je aj posúdenie funkcie obličiek, stavu pečene, lipidového systému i kostného metabolizmu vrátane vitamínu D,“ vysvetľuje Ing. Elena Gaboňová, riaditeľka laboratórií AGELLAB. Vyšetrenie zisťuje aj hladinu základných minerálov, zápalového proteínu a prítomnosť krvi v stolici. „V rámci komplexného skríningu je súčasťou vyšetrenia aj marker srdcového zlyhávania proBNP,“ dodáva Ing. Gaboňová.

V priebehu roka je bežná cena vyšetrenia 120 EUR. „V rámci tohtoročnej akcie sme do 31. októbra pripravili ponuku pri príležitosti mesiaca úcty k starším ponúkame za 96 EUR,“ hovorí riaditeľka laboratórií AGELLAB. Každý, kto absolvuje tento test, dostane do 3 pracovných dní laboratórnu správu v podobe zašifrovaného e-mailu, s podrobným a zrozumiteľným súhrnom všetkých parametrov.

TS: Mgr. Martina Pavliková – Hovorkyňa skupiny AGEL SK

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading