• Po. jún 17th, 2024

Začala obnova posledného pavilónu jednej zo zvolenských škôlok

Autor IMG_1979

júl 18, 2023
Pohľad dovnútra aktuálne prebiehajúcej rekonštrukcii. Foto: zdroj TS

TS: Materská škola na Prachatickej ulici na sídlisku Zlatý potok je stavbou zo 70. rokov. Zásluhou minulých investícií mesta sa v nej deti vzdelávajú vo výborných podmienkach. Najnovšie dochádza k aj rekonštrukcii posledného, doteraz uzatvoreného pavilónu. Škôlka už o pár mesiacov pojme omnoho viac detí, vzdelávať sa budú v ešte príjemnejšom a modernejšom prostredí.

Po sprístupnení obnoveného pavilónu vzrastie celková kapacita škôlky takmer o polovicu. Kým v súčasnosti ju navštevuje 96 detí, po novom ich bude až o 44 viac. Samozrejmosťou sú moderné podmienky pre vzdelávanie na oboch poschodiach pôvodného pavilónu.

„V uplynulých dňoch sa začalo s búracími prácami. Sú naozaj rozsiahle, pri pohľade na ne by len málokto uveril, že už o pár mesiacov budú slúžiť desiatkam malých Zvolenčanov. Pavilón prejde zateplením, budovaním nových podláh či elektroinštalácie, výmenou starých okien, úplne budú prerobené umyvárky či toalety. A to ani zďaleka nie sú všetky stavebné úpravy. Súčasťou projektu je tiež dodanie nového nábytku či elektroniky, napomáhajúcej vzdelávaniu detí – príkladom sú počítače či interaktívne tabule,“ zhodnotila projekt vedúca odboru školstva zvolenského mestského úradu Zuzana Almáši Koreňová. Nový pavilón by mal byť zrekonštruovaný najneskôr v decembri, mestu sa podarilo získať na práce viac ako pol milióna z eurofondov.

„Našim zámerom je zvýšiť kapacity v mestských škôlkach a pomôcť tak o 200 rodinám viac ako doteraz. Väčší počet miest pomôže pripraviť viacej detí na lepší vstup do školského vzdelávania, rodičia zase budú mať možnosť riešiť plnohodnotnejšie svoje zamestnanie. 200 nových miest tak znamená ekonomický i spoločenský prínos pre našu spoločnosť,“ vysvetľuje zvolenský primátor Vladimír Maňka a dodáva: „Uvedomujem si, že v súčasnej finančnej situácii ide o odvážny cieľ, no denne pracujeme na tom, aby sa nám podarilo získať na jeho uskutočnenie dostatok peňazí z eurofondov.“

Mesto sa napríklad pripravuje na zbúranie škôlky nad zvolenskou nemocnicou, na jej mieste následne postaví novú s väčším počtom miest. Rekonštrukciou a zvýšením kapacity by mala prejsť aj druhá škôlka na Zlatom potoku a s podobným krokom sa počíta aj v ďalších zvolenských škôlkach. Hlavným zdrojom financovania by mal byť eurofondový Plán obnovy a odolnosti.

Fotogaléria: rekonštrukcia MŠ Prachatická Zvolen 2023

TS: PhDr. Martin Svatuška – hovorca – Mesto Zvolen. Foto: zdroj TS

Pridaj komentár

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading