• Pi. apr 19th, 2024

Gólová smršť zvolenských hokejistiek

zhkm-zvolen-martin-hokej-2011
Foto: Ján Števonka.

Po dvoch týždňoch oddychu odohrali zvolenské hokejistky ŽHKm Zvolen domáci zápas v sobotu 19.11.2011 v 7. kole II. časti 1. ligy žien. Na ľadovej ploche sa postavili proti ženám z klubu MHK Martin.

Martinčanky si dozaista veľa sľubovali od tohto zápasu a práve preto bolo ich sklamanie po zápase na ich tvárach viditeľné. Poďme teda k samotnému zápasu, pokúsim sa opísať bod po bode kľúčové momenty hry.

Začiatok stretnutia priniesol veľa zaujímavých momentov, ktoré naznačili kontúry priebehu celého zápasu. Prvý puk, ktorý prešiel bránou bol od hokejky zvolenskej hráčky Jany Dudášovej po asistencii Barbory Trenčanovej už v 3. minúte zápasu. V 11. minúte zápasu po nešťastnom kontakte s brankárkou Martinčaniek bolo potrebné vystriedať v bráne hostí Andreu Lettrichovú za Danielu Zuziakovú, ale to už bol stav stretnutia 3:1. Do konca prvej tretiny zasvietilo svetlo v bránkach oboch súperiek. Najskôr v 16. minúte zvolenskú brankárku prekonala Martinčanka Olosová a v 19. minúte pre zmenu Petra Časnochová. Po prvej tretine bolo skóre 4:2.

Druhá tretina začala opatrnejšie až do momentu, kedy v 25. minúte dostala puk na hokejku domáca Bartková a o 4 minúty neskôr mladá, iba 18. ročná Sakalíková. Odpoveď sa dostavila už o 3 minúty, kedy Olosová znížila stav na 6:3, ale Zvolenčanky neostali súperkám nič dlžné. Ani nie do minúty im vrátila  gól domáca Sakalíková a po nej v poslednej minúte druhej tretiny Andrea Orolínová. 8:3.

V tretej tretine padli spolu 3 góly. Prvé začali už v 41. minúte Zvolenčanky, konkrétne Bartková a potom už len hosťujúce hráčky Vargová a Olosová, ktoré spečatili výsledné skóre v pomere 9:5.

Počas celého zápasu sa otvorili dvere na trestnej lavici celkovo 8 krát a súperky sa v tomto bode podelili po bratsky. Najzaujímavejším momentom bola posledná tretina, v ktorej si to oba ženské tábory po potýčke chceli vybaviť po chlapsky a rozhodkyne mali čo robiť, aby udržali zápas v prijateľnej forme.

Fakty zápasu

Góly v zápase

  • 1:0 Jana Dudášová, 2:0 Alexandra Sakalíková, 2:1 Romana Vargová, 3:1 Petra Časnochová, 3:2 Klaudia Olosová, 4:2 Petra Časnochová, 5:2 Miroslava Bartková, 6:2 Alexandra Sakalíková, 6:3 Klaudia Olosová, 7:3 Alexandra Sakalíková, 8:3 Andrea Orolínová, 9:3 Miroslava Bartková, 9:4 Romana Vargová a 9:5 Klaudia Olosová. 

Rozhodcovia

  • Mária Zemiaková, Magdaléna Čerhitová, Ivana Besedičová, divákov: 50

Poradie po 7. kole

  • 1. HK ŠKP Poprad, 2. HC Spiš.N.V., 3. HC Topoľčany, 4. Šarišanka Prešov, 5. MHK Martin, 6. ŽHKm Zvolen,7. ŽHK Iskra Banská Bystrica

Video zostrih – ŽHKm Zvolen v bielom – doporučujem zapnúť tlačidlo HD na videu

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading