• St. apr 24th, 2024

Tehelná v piatok dýchala priehrštím umenia

janette-skybova
Janette Skybová. Foto: Ján Števonka.

Skĺbiť výtvarné umenie s prozaicko-hudobným večerom sa podarilo v piatok len na jednom mieste vo Zvolene a o tom Vám teraz prinášam pár informácií.

V piatkový večer 7.6.2013 sa konala v poradí už 68. výstava a zároveň tretia pod názvom Ohnivý kruh, ktorá sa uskutočnila v Galérii na Tehelnej a tentokrát vo vätších priestoroch.

Úvodného slova sa ujal Jozef Klement, ktorý predstavil nielen výtvarníčku Janette Skybovú, ktorej výtvarné keramické diela sú tu vystavené a môžete si ich prísť pozrieť a ak Vás oslovia aj zakúpiť. V úvode dal slovo aj kvázi kurátorovi výstavy a ako sa počas výstavy ukázalo otcovi nevesty Leovi Redlingerovi.

Ako sme sa dozvedeli, Janette Skybová študovala v Kamenickom šenove, na najstaršej sklárskej škole v Európe a viac sa dozviete na priloženom videu. Samotné diela je možné vidieť v galérii.

Janette Skybová – Ohnivý kruh

Po vernisáži výstavy si svoje nádobíčko v Kafé Džezva pripravili dvaja umelci. Ján Graus čítal zo svetoznámej prózy ruského autora Venedikta Jerofejeva s názvom Moskava – Petušky a Filip Sľuka (gitara) medzi jednotlivými kapitolami vylúdil podmanivé tóny na gitare.

Ján Graus – Petušky 

Fotografie

Tak toto bol príbeh jedného piatkového večera, počas ktorého si človek mohol pozrieť výstavu, pobaviť sa na úsmevnom príbehu z Ruska a k tomu všetkému si mohol  vybrať z vynikajúcej ponuky Kafé Džezva, so šarmantnou obsluhou.

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading