• Pi. apr 19th, 2024

Ortegov príbeh a Ľubo Šamo project ukončili školský rok

where-the-cross-is-made-1
Bábková hra Pavla Ortegu “Where the cross is made” bola fascinujúca.
Foto: Ján Števonka.

Posledný piatok v júni bol zároveň aj posledným dňom školského vyučovania pred letnými prázdninami, okrem zlepšenia počasia priniesol aj zaujímavé dvoj-podujatie v Kafé Džezva.

V prvej časti si nielen deti, ale i dospelí mohli pozrieť  jedinečné predstavenie bábkového divadla mexického bábkoherca Pavla Ortegu, ktorý tu vrámci European tour 2013 v 6-tich krajinách ( Barcelona, Berlín, Budapešť, Zvolen, Paríž, Praha a Sandiego de compostela) odohral hru “Where the cross is made” (Kde je nakreslený krížik),  ktorá je melancholickým predstavením plným záhad a zvratov – inšpirovaným svetom pirátov a hľadačov pokladov.

Autor si sám napísal hru a aj pre ňu vyrobil jedinečné kulisy a bábky. Samotné predstavenie bolo síce celé v angličtine, ale pochopiť dejovú líniu príbehu nebolo ťažké.

Nerád by som prezrádzal pointu príbehu, ponúkam promo video k tomuto turné.

Po tomto bábkovom vystúpení, ktoré mimochodom zožalo úspech, hrala  vonku pred kaviarňou v Parku Zabudnutých susedov kapela Ľubo Šamo project.

Ľubo Šamo je hráčom na elektrofonické husle. Tento nástroj mu umožňuje okrem zvuku huslí využívať aj škálu ďalších zaujímavých zvukových efektov.

Spolu so svojimi spoluhráčmi zahrali pozoruhodný štýl fussion hudby, v ktorej prepájajú jazz s inými žánrami. Výsledkom je výrazná melodika a výnimočne príjemné zafarbenie zvuku.

Ľubo Šamo project hral v zostave: Ľubo Šamo (elektrofonické husle), Tomáš Holič (gitara), Juraj Glonek (saxofón), Aďo Simonides (basgitara) a Maťo Richtarčík (bicie).

Nuž a aké to bolo?

Fotografie

Tak toto bol príbeh jedného piatkového večera od 18-tej do niečo po 20-tej a veru bol to vydarený večer. V úvode ponúkol divákom Ortegov príbeh so zaujímavou pointou, nad ktorou mohli rozmýšľať pri  nápoji a k tomu všetkému mali možnosť započúvať sa do podmanivej hudby skupiny Ľubo Šamo project.

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading