• Pi. apr 19th, 2024

Zvolenské basketbalistky hrali fantasticky s vojvodkyňou z Klosterneuburgu

Autor IMG_1979

dec 23, 2013 , ,
bk-zvolen-bk-duchess-klosterneuburg-8
Maskot klubu. Foto: ZV-podujatia.

Cez víkend 21. a 22.12.2013 sa konali v hale IX. ZŠ na zvolenskom sídlisku Západ dva zápasy proti dvom rôznym rakúskym klubom v lige ASWBL (rakúsko-slovenská ženská basketbalová liga).

V sobotu 21.12.2013 privítali na svojej palubovke ženy z BK ZŠ Zvolen rakúsky basketbalový klub BK Duchess Klosterneuburg a v nedeľu 22.12.2013 daľší rakúsky klub a to Basket Flames Wien.

V tomto článku si niečo povieme o sobotňajšom zápase proti BK Duchess Klosterneuburg, ktorý sa nachádza priebežne na 2. mieste v tabuľke a prišiel si teda do Zvolena pre plný počet bodov. V úvode však poviem, že ich vôbec, ale vôbec ľahko nedostal a za to treba rozhodne pochváliť zverenkyne zvolenského trénera Jozefa Gajdoša.

Úvod zápasu začal neobvykle dobre pre naše ženy, ktoré hrali neskutočne dobre a súperkám nedarovali žiadnu loptu len tak, ba naopak bolo cítiť, že majú jemne navrch. Po prvej štvrtine síce pre nás nie dobre 16:18, ale krásna štvrtina.

Druhá štvrtina pokračovala v podobnom duchu, rozhodne bolo vidieť peknú hru v poli a súperky boli rozhodne trochu zaskočené z toho, ako sa vyvíja pre ne zápas. Naše dievčatá opäť držali súperky na uzde a v závere druhej štvrtiny to bolo ešte perfektné v pomere 28:33.

Po prestávke by každý predpokladal, že sa začne chlieb lámať a že súperky ožijú a bude problém na svete. Stal sa však opak a naše ženy predvádzali pekné basketbalové umenie a fakt mal človek pocit, že jednoducho tento zápas vyhrajú. 45:42.

Posledná štvrtina rozhodla o víťazovi tohto stretnutia a bohužiaľ to neboli  naše dievčatá, ktoré podľa mňa mali na to vyhrať tento zápas, nakoľko stačil len jeden dvojkový kôš a rozhodne si to naše dievčatá zaslúžili. Nakoniec však svietilo na tabuli 55:56.

Škoda, že tento zápas dopadol takto, rozhodne by víťazstvo psychicky pomohlo našim hráčkam pred ďalším zápasom v nedeľu proti Basket Flames Wien, o ktorom si budete môcť prečítať už čoskoro.

BK ZŠ Zvolen – BK Duchess Klosterneuburg

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading