• Pi. apr 19th, 2024

Skupina WestWend očarila divákov na Radnici

Autor IMG_1979

máj 19, 2014 ,
wendy-crowe-jonathan-maness-westwend-1
Wendy Crowe a Jonathan Maness alias WestWend. Foto: ZV-podujatia.

Poriadna porcia šťavnatej muziky. Aj tak by sa dal nazvať trojkoncert plný bluegrassovej muziky, ktorý sa konal v piatok 16.5.2014 v koncertnej sále na Starej radnici.

Tento trojkoncert zorganizoval Richard Ciferský z Velvetagency, ktorý sem do Zvolena dotiahol také kapely ako Dale Ann Bradley & Steve Gulley a skupinu Fragment. Oba tieto koncerty mali jedno spoločné a to, že Richard Ciferský po svojich koncertných cestách USA sem na výmenu donesie nejakú ich kapelu.

Na tento koncert dotiahol manželský pár Wendy Crowe a Jonathan Maness ktorí vystupujú  v Amerike pod názvom WestWend.

Okrem tejto kapely vystúpili ako predkapely Bill Faster a domáca country kapela Pacipacifik.

Poďme teda pekne poporiadku

Prvá skupina, ktorá zahrala je síce nováčikom na hudobnej scéne, ale len ako názov kapely Bill Faster, inak členovia formácie Anton Národa (kontrabas), Michal Barok (mandolína), Richard Ciferský (banjo) a Dušan Hronec (spev a gitara) sú známi ako vynikajúci hudobníci. Niektorí z nich hrajú aj v skupine Candy Floss a to už hovorí samo za seba.

Po muzikálnej stránke to bolo veľmi dobré a bolo cítiť, že každý člen má  svoj nástroj pevne v rukách a vie ho aj patrične použiť.

Bill Faster

Po pár skladbách skupiny Bill Faster vyšla na pódium zvolenská skupina Pacipacifik v zložení Rasťo Belička (gitara, spev), Dano Axmann (mandolína, fúkacie harmoniky, spev), Michal Weis (banjo, spev) a Vladimír Nociar (basová gitara).

Nielen pre Zvolenčanov  nie je treba zvlášť predstavovať túto country kapelu, ktorá funguje 15 rokov. Ich kvality a výnimočnosť už zopár odborných porôt ocenilo  a aj tu na tomto koncerte ukázali, čo v nich naozaj je. Zaznelo zopár tradičných skladieb z ich pestrého repertoáru – Hubárska, Cestovný lístok, Všetko je dovolené atd. Našla sa aj  jedna skladba, ktorá je známa z kreslenej rozprávky No počkaj! a to konkrétne skladba Popcorn.

Pacipacifik – Popcorn

Posledná skupina, na ktorú si bolo treba počkať až na záver bola skupina  WestWen,  respektíve veľmi sympatický manželský pár Wendy Crowe a Jonathan Maness, ktorí zahrali v rámci jarného turné WEST SPRING TOUR.

Americká kapela WestWend funguje od roku 2011 pod vedením Jonathan Maness and Wendy Crowe, ktorí sú zároveň manželia. Začínali hrať najprv vo svojom okolí a teraz cestujú po celom svete. Hrajú bluegrassovú a country hudbu, ktorá sa ale tak trochu odlišuje od ostatných. Chémia medzi nimi dvomi udáva na živých koncertoch zaujímavú atmosféru. Wendy má medový hlas a svojím úsmevom rozožiari celé pódium, Jonathan má zase bohaté hlasové spektrum, taktiež je aj producentom ich kapely. Ako každá kapela, ani oni to nemali ľahké, ale vydali sa na túto cestu muzikantskej kariéry a niekedy v polovici roku 2014 vydajú svoj debutový album, na ktorý sú už všetci zvedaví.

Po všetkých stránkach ich vystúpenie bolo parádne a ukázali, že nie je problém premeniť aj modernú hudbu do bluegrass a práve tou skladbou je hit od od Aviciiho – Wake Me Up

Avicii – Wake Me Up

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

 

 

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading