• Po. jún 17th, 2024

Sem sa teš majstra Cipára v Galérii na Tehelnej

Autor IMG_1979

mar 7, 2015 , , ,
miroslav-cipar-9
Aj takéto výtvarné diela majstra Cipára je možné vidieť na výstave. Foto: ZV-podujatia

Tohto roku oslávi okrúhle narodeniny, bol na začiatku rozbiehania revolučnej doby v 89-tom s ďalšími zvučnými menami výtvarníkov, napísal aj prvú rezolúciu, je lenivý a potkýňate sa o neho na každom kroku.

Toto sú slová, ktoré povedal pán Klement v úvode vernisáže po krásnom speve skvelej šansoniérky Katky Feldekovej, ktorú doprevádzal Richard Šimurka o hviezdnom umelcovi Miroslavovi Cipárovi.

A práve výtvarná vernisáž výstavy Miroslava Cipára Sem sa teš, čo je vlastne Feldekova skomolenina obce Semeteš sa konala v priestoroch Galérie na Tehelnej.

Ako ďalej pán Klement povedal, keďže ste tu, tak viete, aký je všestranný, ako robí, aký je ilustrátor, sochár, maliar, ako dokáže skvelo navrhnúť logá a aký je reklamný mág. Toto všetko on zvláda sám, hoci niektorí ľudia majú pocit, že nerobí sám, že má kompletnú skupinu ľudí, ktorí to robia.

Výstava bez kurátora by nebola výstavou a o to viac, keby nemala takého skvelého človeka, ako je Ľubomír Feldek.

Ako povedal vo svojom príhovore, táto výstava nadväzuje na celý rad Mirových výstav, pretože Miro oslavuje také mladícke jubileum 80 rokov. Nie je to dnes, je to tohto roku 8. januára ako Elvis, ale ten tu už nie je, ale Miro tu je. Miro je všestranný umelec a o Mira sa potkýňate na každom kroku, ak idete napríklad na Bratislavské hudobné slávnosti, aj značka BHS je jeho. On poznačil celý náš život a ja som rád, že okrem toho, že mu vydržal tento talent a energia, že vydržalo aj naše priateľstvo.

Na záver povedal jednu myšlienku na margo autora a to, že nevidel lenivejšieho autora. Miro Cipár od kedy ho poznám, ešte nikdy nepracoval ani jednu sekundu, on sa zabáva, on všetko čo robí, robí pre radosť, pre svoju radosť, pre Vašu radosť, nech je aj táto výstava Vašou radosťou a my tomuto lenivému človeku teraz zahráme.

Po ďalšej hudobnej vložke sa dostal k slovu aj samotný majster Cipár, ktorému sa ťažko hľadali slová, ale povedal jednu zaujímavú myšlienku na margo toho, čo bolo povedané počas vernisáže.

Ono je to všetko pravda a to čo nie je pravda, tak to ešte urobím.

Ak sa Vám nedalo prísť a radi by ste vedeli, čo sa dialo počas vernisáže, stačí naozaj len málo a to kliknúť tu na priloženom videu a všetko podstatné sa nachádza práve tam.

Nám už neostáva povedať nič iné, len to, že túto výstavu vrelo odporúčame a samotná výstava bude otvorená v pracovných dňoch od 8:00 do 17:30 a v sobotu od 9:00 do 11:45 a potrvá do 9.4.2015

Video

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading