• Ne. máj 19th, 2024

9 speváckych zborov predviedlo svoje kvality vo Zvolene

Autor IMG_1979

okt 17, 2017
Detský spevácky zbor Štvorlístok zožal ovácie od publika. Foto: ZV-podujatia.

Počas troch dní si priaznivci zborového spevu prišli vo Zvolene na svoje, nakoľko sa tu konal v poradí už IX. ročník tohto divácky atraktívneho podujatia.

Podujatie organizačne zabezpečil Zvolenský spevácky zbor a samotný festival bol pod záštitou primátorky mesta Ing. Lenky Balkovičovej a podporili ho aj Ministerstvo kultúry SR, BBSK, mesto Zvolen, Matica Slovenská a ďalší partneri.

Tento ročník sa zišla od 13. do 15.10.2017 vo Zvolene pestrá paleta zvučných mien zborových telies a nechýbali ani tie významné zo zahraničia, respektíve z Českej republiky.

Názvy zborov ako Zvolenský spevácky zbor, Detský spevácky zbor Štvorlístok, Zmiešaný mládežnícky spevácky zbor Súkromného Konzervatória PinkHarmony zo Zvolena, Smíšený pěvecký sbor K. Němečka (Moravský Krumlov), Spevácky zbor Hron (Banská Bystrica), Spevácky zbor mesta Nová Baňa – Cantus Monte Regis, Spevácky zbor mesta Brezno, Cirkevný spevácky zbor Božského srdca Ježišovho Zvolen Sekier a Brněnský akademický sbor (ČR)  boli rozhodne toho dôkazom.

Počas prvých dvoch dní sa podujatie konalo v Kongresovom centre Technickej univerzity a posledný deň sa to všetko zavŕšilo v Rímskokatolíckom kostole sv. Dominika na zvolenskom sídlisku Západ.

Nech sa páči pár fotografií a videá.

Fotografie

Videá

Zmiešaný mládežnícky spevácky zbor Súkromného Konzervatória PinkHarmony zo Zvolena

Detský spevácky zbor Štvorlístok

Spoločná na záver 3. festivalového dňa

Článok, foto a video: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading