• Ne. máj 26th, 2024

Lesnícke dni 2015 a Ráno v novinách

Autor IMG_1979

apr 25, 2015 , , ,
sokoliari-lesnicke-dni-2015-zvolen-3
Foto: ZV-podujatia

V stredu 22.4.2015 sa na zvolenskom námestí konal v poradí už 9. ročník tradičného podujatia, venovaný lesu pod názvom Lesnícky deň.

Ako každoročne, aj tento rok priniesol viac než bohatý program pre všetky vekové kategórie.

Podstata Lesníckych dní spočíva v tom, že sú zamerané najmä na deti, ale poukazujú aj na význam lesa a prácu v ňom. Celá akcia bola však pripravená hlavne pre tých najmenších, ale zároveň aj pre ich rodičov.

Toto podujatie sa konalo súbežne s dátumom Dňa zeme a zároveň nadviazalo na tradíciu “apríl- mesiac lesov“ a všetko sa to nieslo pod titulom posolstva tohto ročníka „Harmónia lesa“

Počas dňa od 10-tej hodiny prebiehal kultúrno-spoločenský program, či už sa jednalo o sokoliarske vystúpenie, bubenícku show TAMBORES, ukážky vábenia zveri a poľovníckej kultúry alebo o prehliadky plemien poľovníckych psov.

Na pódiu sa predviedla so svojim programom ZUŠ Sliač, Tanečná škola Zuzany Niščákovej: „Rovnováha v pohybe“, následne pod pódiom prebiehalo sokoliarske vystúpenie.

Na samotný záver ako hlavný hudobný hosť vystúpila skupina Komajota.

V priebehu dňa sa v priľahlých stánkoch konali tvorivé dielne a lesná pedagogika, súťaže a hry, boli tu sokoliari, trubači, kynológovia, ukážky lesníckych činností a veľa ďalšieho.

Nuž, 9. ročník Lesníckych dní je za nami a už teraz sa tešíme, čo si organizátori pripravia na jubilejnú 10.

Video

Komajota – Pavúk

Fotografie

Clánok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading