• Ne. máj 26th, 2024

Na Jazzovom námestí fenomenálne zaspievala Marianne Solivan

Autor IMG_1979

jún 16, 2015 ,
marianne-solivan-2
Vystúpenie Marianne Solivan bolo fantastické. Foto: ZV-podujatia

Letné počasie, slniečko, fantastická muzika v podobe dvoch big bandov a ako čerešnička na torte newyorská speváčka s božským hlasom Marianne Solivan.

Toto a ešte podstatne viac bolo možné zažiť na jubilejnom už 10-tom ročníku tradičného podujatia venovaného džezu pod názvom Jazzové námestie.

Samotné podujatie, ktoré sa konalo na Zvolenskom námestí v sobotu 13.6.2015 organizačne zastrešilo HTŠ Zvolen spolu s mestom Zvolen a nejaké to euro pridalo aj Ministerstvo kultúry.

Najväčším lákadlom tohto ročníka bolo dozaista vystúpenie newyorskej jazzovej speváčky Marianne Solivan z USA, ale ani ostatní účinkujúci sa nedali zahanbiť skôr naopak.

Ako prvý vystúpil zvolenský Big band, ktorý je zložený zo študentov HTŠ (Hudobno Tanečné Štúdio) a hlavný prím tu majú saxofonistky, ktoré spevom doprevádzajú na pódiu mladé slečny. Ich hlasový fond je jednoducho cítiť,  vystúpenie je v globále celé fantastické a ich hodinovému bloku sa jednoducho nedalo nič uprieť.

HTŠ Zvolen 

Druhým vystupujúcim bola dáma

Marianne Solivan pred svojim vystúpením odkázala publiku, aby sa cítilo ako v klube uvoľnene a môže tlieskať ba i tancovať, ale nie nadávať  a dodala, že si s ňou užije večer.

Veľká časť skladieb, ktoré tu počas jej vystúpenia zazneli boli z jej nového CD Spark.

Marianne Solivan

Na samotný záver zahral druhý dnešný big band a to konkrétne Matúša Jakabčica, ktorý sem dotiahol celý orchester,  zložený z českých a slovenských hudobníkov.

big band a to konkrétne Matúša Jakabčica

Tak toto bolo síce tak zbežne čo do textu, ale rozhodne ten, kto prišiel na námestie vie, že tu počas celej akcie hrala fantastická muzika. Na námestí to proste žilo a ak nie priamo pod pódiom, tak pri nejakom osviežujúcom nápoji na priľahlých terasách.

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading