• Pi. apr 26th, 2024

Výstava Dvorné dámy poteší oko a pookreje dušu

Autor IMG_1979

mar 2, 2016 , ,

dvorne-damy-2016-zvolen-2

Keď sa spolu stretne päť žien, dá sa očakávať veľká zábava, ale ak sa stretne päť žien, ktoré umelecky cítia, potom vznikne niečo, čo je možné vidieť vo výstavných priestoroch Starej radnice.

Po maľbe Petra Hotru vdýchlo život výstavnému priestoru Starej radnice rozhodne niečo výnimočné a hneď po prekročení  prahu je každému jasné, že toto majú na svedomí nežné rúčky niekoľkých dám.

Veru je to tak a dozvedieť ste sa mohli podstatne viac v utorok 1.3.2016 pri slávnostnom otvorení v poradí už 6. ročníka famóznej výstavy Dvorné dámy.

Tak, ako už samotný názov naznačuje a tak, ako už v úvode článku je napísané, v týchto priestoroch nájdete životný umelecký príbeh piatich dám:

Zuzany Almáši Koreňovej, ktorá tu vystavuje svoje šité bábky, ktoré liečia dušu, maľovaný hodváb a ArtText obrazy Linda Kováčová, Martina Chalachánová opäť priniesla svoje atypické háčkované kabelky, olej a akryl na plátne Ľudmila Stieranková a posledná piata dáma je dobre známa svojimi cínovými šperkami a ArtTex obrazmi Miroslava Cabanová.

Úvodu vernisáže sa ujala ako hlavná dáma (rozumej organizátorka) Zuzana Almáši Koreňová, ktorá všetkých a veru nebolo ich málo, privítala a tak ako zvyčajne vždy dobre naladená predstavila výstavu samotnú a samozrejme svoje kolegyne, šikovné to umelkyne, s ktorými tu spoločne prezentuje svoju tvorbu.

Video

Na záver jemne okresaná skupina L. U. S. K. spolu s frontmenkou a zároveň aj speváčkou Michaelou  Ištváňovou zahrala a zaspievala pár známych skladieb a týmto sa dala považovať táto výstava za otvorenú.

Nám neostáva na záver nič iné, len rozhodne doporučiť návštevu  tejto výstavy  počas marca, lebo už pravdepodobne niečo podobné v priebehu roka tak ľahko neuvidíte.

Fotografie

Článok, foto a video: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading