• Ne. máj 26th, 2024

Proti Pezinčankám hrali naše Extraligistky viac než vyrovnanú partiu

slavia-tu-zvolen-ruze-1
Spoločná fotografia TJ Slávia TU Zvolen. Foto: ZV-podujatia.

Zvolenské Slávistky prehrali proti favorizovaným Pezinčankám 1:3 a skončili tohtoročnú volejbalovú extraligovú sezónu 2015/16 na peknom celkovom 6. mieste.

Ten úvod je pravdivý a dalo by sa to aj takto napísať, ale pravda je taká, že dievčence z klubu VTC Pezinok si víťazstvo play-off zápasu museli zaslúžiť a doslova vydrieť.

Povedzme si však v skratke o priebehu posledného volejbalového zápasu, ktorý sa hral 23.4.2016 v športovej hale na zvolenskom sídlisku Západ.

Pred samotným úvodom zápasu prišiel pred hráčky na palubovku rektor TU Zvolen profesor Rudolf Kropil, ktorý poďakoval nielen vedeniu klubu TJ Slávia TU Zvolen, ale hlavne samotným hráčkam, bez ktorých by tie víťazstvá a pády neboli. Následne každej hráčke podaroval ružu a nechýbal cmuk a aj spoločná fotografia k tomu

Prvé dva sety boli naše ženy viac než vyrovnaným súperom Pezinčaniek, ktoré len ťažko hľadali recept na hru našich hráčok, ktoré získavali body aj z chybovosti protihráčok VTC a oddychové časy na oboch stranách si brali tréneri dosť často. Napokon aj v prvom sete aj v druhom sete rozhodla až koncovka zápasu, kedy prvý skončil 23:25 a nasledujúci 22:25.

Na začiatku 3. setu bol síce nepriaznivý stav zápasu 0:2, ale toto nezlomilo naše hráčky, skôr naštartovalo k podaniu ešte väčšieho výkonu. Počas celého setu si držali náskok, ktorý pekne dotiahli do víťazného konca a zvrátili stav na 1:2 a začala sa objavovať nádej, že teoreticky by sa mohlo o výsledku rozhodnúť v tajbrejku.

V štvrtom sete, ktorý bol tým posledným bolo badať, že aj napriek veľkému nasadeniu našim ženám síl ubúda a mierne vytvorený náskok súperiek nedokázali zvrátiť a tie napokon vyhrali tento set a zápas celkovo 1:3. Týmto výsledkom si zabezpečili 2:0 v sérii z dvoch zápasov a celkovo to znamenalo pre nich konečné 5. miesto a pre naše Slávistky číslo 6.

Je teda koniec sezóny 2015/16, ale nielen podľa môjho názoru bola pre naše Extraligistky z klubu TJ Slávia TU Zvolen viac než úspešná a to, čo si pred sezónou dali za cieľ (skončiť v strede tabuľky a vyhnúť sa prelínačke) splnili viac než dobre a za to im treba rozhodne poďakovať.

Zostavy

  • TJ Slávia TU Zvolen – Nociarová Magdaléna, Luptáková Eva, Trnavská Lucia (L), Sásiková Paulína, Tužinská Jana, Danková Eva, Hešková Juliána, Bronďošová Ivona, Boháčiková Zuzana, Tomašeková Zuzana, Osvaldová Mária

Tréner – Marián Uvaček

  • VTC Pezinok – Toporová Karolína (L), Kostelanská Mária, Grolmusová Adela, Cagáňová Hana, Jakubovičová Dominika, Patschová Miroslava, Marjenková Adriana, Turčíková Mária

Tréner – Pavel Bernáth

Rozhodcovia – Milan Pivarček a Ján Fiľo

Fotografie

Článok a foto: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading