• Ne. máj 19th, 2024

FS Poľana oslávil svoje 60-tiny famóznym folklórnym vystúpením

Autor IMG_1979

máj 8, 2016 , , ,
fs-polana-60-zvolen-84
Momentka vystúpenia. Foto: ZV-podujatia.

Takmer dve hodiny spevu, tanca, vykrúcačiek a to všetko zabalené vo folklórnom duchu a ponúknuté divákom, ktorí si to nenechali ujsť, prišli a zaplnili do posledného miesta na Podborke kulturák.

Veru tak. 60 rokov neoslavujete hocikedy a poďakovať sa za všetku tú priazeň a podporu po toľkých rokoch sa nedá len raz, ale rovno dvakrát je potreba.

Ešte stále netušíte o čo ide?

Nuž, prezradím Vám, že zvolenský folklórny súbor FS Poľana, ktorého riaditeľom je Ing. Pavol Gejdoš a tancujú, spievajú a reprezentujú kade tade tento súbor študenti Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO), súbor, ktorého vystúpenia sú vždy zárukou kvality oslavoval svoje 60-te výročie.

Samozrejme ako inak, ak nie kultúrnym programom vo folklórnom duchu sa mohlo oslavovať a rovno v dvoch programoch 29.4.2016 a 6.5.2016 v tradičnom stánku a to v DK Podborová.

Na tento májový podvečer zostavil umelecký vedúci František Chudý program – ako sám povedal v úvode – z každého niečo a tak tu boli ukážky z Horehronia, Gemeru, Pliešoviec ba i Pohorelej. Na javisku sa konala tradičná májová veselica, svadba, zabŕdlo sa aj do témy vojenskej a dievčence si aj v kúdelnej izbe priadli a aj ohovorili nápadníkov poza ich chrbát v rámci Fašiangov z Pohorelej.

Svoje neskutočné umenie predviedol aj heligonkár Maťo a v ďalšom bloku mužské hrdelné hlasy doslova rozochveli kultúrny dom mohutným spevom, nechýbala časť venovaná aj nášmu tradičnému hudobnému nástroju a to fujare.

Na samotný záver (ako sa povie to najlepšie) bol blok pod názvom Rampa, s podtitulom Hoc aj Pohorelá.

Úplne, ale úplne na záver nebolo potlesku konca kraja a opäť na pódium vyšiel nielen umelecký vedúci, ale prišla pogratulovať k tomuto fantastickému výkonu speváčka ľudových piesní Anna Šatanová, ktorá zaželala súboru ešte minimálne ďalších 60 rokov.

Takže asi takto a nech sa páči, opäť od nás aspoň pár fotografií tohto vskutku nevšedného zážitku.

Fotogaléria: FS Poľana 60. výročie DK Podborová

Článok a foto: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading