• Ne. máj 19th, 2024

Chicago Blues v podaní B. & The Money Makers v Charisme

the-money-makers-charisma-zvolen
Foto: Ján Števonka.

V chladný sobotný večer 11.8.2012 so začiatkom o 20:00 hod. sa začal v Charisma Café & Bar ďalší zo sérií koncertov 0. ročníka Blues – rockového leta a to koncertom pravého neriedeného Chicago Blues 50. rokov minulého storočia skupinou B. & The Money Makers.

V tento večer síce nehrala skupina v klasickej zostave – Boris Čiampor (harmonika, spev), Teo Bindas (gitara, spev), Lukáš Hrončiak (gitara), Martin Vido (klávesy, spev), Chlebo (basgitara), Igor Babiak (bicie), ale ani náznakom sa nedá povedať, že by to malo nejaký vplyv na kvalitu, to veru nie. Bolo to podmanivé Blues, plné fúkacej harmoniky, doplnené gitarou a neskutočným hlasovým prejavom Borisa Čiampora.

Skupina čerpá z takých velikánov ako Otis Rush, Lowell Fulson, Billy Boy Arnold, Johnny Guitar Watson, Koko Taylor, Howlin´ Wolf, Muddy Waters, Bo Diddley, The War, Elmore James, Willie Dixon, Little Walter.

Viac je mi ťažko napísať, tak aspoň Vám ponúkam video, v ktorom síce ľudia popred kameru behali, ale inak sa nedalo a pár fotografií.

Video

Fotografie

Najbližšie, už túto sobotu 18.8.2012 o 20:00 hod. začne v Charisme koncert Sto Múch.  Skupina vznikla vo februári 2005 v Banskej Bystrici. Nositeľom myšlienky Sto Múch je hudobník a pesničkár Juraj Haško. Je autorom významnej väčšiny piesní, ktoré sú zaznamenané na doposiaľ vydaných CD. Sto Múch interpretuje autorskú hudbu.

Pri tvorbe piesní a ich interpretácii kladú dôraz na „slovenský spev“ a jeho zrozumiteľnosť, zvukomalebnosť, (inštru)mentalitu členov skupiny, neprekračujúcu vlastné možnosti.

Koncertný program Sto Múch je zostavený z piesní, ktoré sú nahraté na autorských albumoch skupiny: Z Hrušky Dole (2007), Fšehochuť (2008), ale aj z piesní, ktoré sú na treťom albume skupiny – 2CD Skorotlčúce (2011).

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading