• Ne. máj 19th, 2024

Na VIII. ročníku speváckych zborov zažiaril detský zbor Felix

Autor IMG_1979

okt 18, 2016 , ,
pink-harmony-academy-25
Mládežnícky spevácky zbor Pink Harmony Academy Zvolen. Foto: ZV-podujatia.

Dozaista si všetci priaznivci zborového spevu prišli na svoje počas troch festivalových dní už VIII. ročníka Festivalu speváckych zborov, ktorý sa konal od 14. do 16.10.2016 na troch miestach v kráľovskom meste Zvolen.

Podujatie bolo organizované pod záštitou primátorky mesta Ing. Lenky Balkovičovej a podporili ho aj Ministerstvo kultúry SR, BBSK, mesto Zvolen, Matica Slovenská a ďalší.

Spevácky festival bol organizovaný už po ôsmykrát z iniciatívy Zvolenského speváckeho zboru a podujatie tohto druhu má poslanie propagovať zborový spev v regióne a rozvíjať vzťahy medzi hudobnými telesami, zaoberajúcimi sa zborovým spevom.

Riaditeľom podujatia bol Jaroslav Rašner, ktorý je zároveň aj predsedom domáceho zboru. Primátorka mesta Zvolen Lenka Balkovičová, ktorej po boku stál riaditeľ podujatia slávnostne otvorila tento festival a zároveň popriala všetkým umelecký zážitok.

Už počas prvého festivalového dňa, ktorý sa konal v Kongresovom centre Technickej univerzity sa predstavilo päť z deviatich zborov (viď zoznam jednotlivých dní.)

Jednotlivé koncerty sa uskutočňovali na týchto miestach:

  • Piatok 14.10.2016 o 18.00 hod., Kongresové centrum Technickej univerzity vo Zvolene – (Zvolenský spevácky zbor, Detský spevácky zbor Srdiečka – Zvolen – Sekier, Detský spevácky Zbor Felix – ZUŠ Heľpa, Mládežnícky spevácky zbor Pink Harmony Academy Zvolen a miešaný spevácky zbor Lipka pri MO MS vo Valaskej)
  • Sobota 15.10.2016 o 16.00 hod., Katolícky kostol sv. Alžbety vo Zvolene (Zvolenský spevácky zbor, Mládežnícky spevokol Pán sa stará – Zvolen Sekier a Pěvecké sdružení Vítězslava Nováka – Znojmo)
  • Nedeľa 16.10.2016 o 11.30 hod., Kostol sv. Dominika na sídlisku Zvolen – Západ (Komorný spevácky zbor ARS vocalis – B. Bystrica a Pěvecké sdružení Vítězslava Nováka – Znojmo)

Zbor Felix – ZUŠ Heľpa

Nech sa páči pár fotografií tohto vskutku fantastického umeleckého zážitku.

Článok a foto: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading