• Pi. apr 19th, 2024

Slovenskí hasiči vyhrali nad svojimi kolegami z Česka 4:1

Autor IMG_1979

okt 21, 2016 ,
slovensko-cesko-futbal-hasici-26
Súboj o loptu na ihrisku. Foto: ZV-podujatia

Na novom štadióne MFK vo Zvolene sa v stredu uskutočnilo prvé medzinárodné futbalové meranie síl, historicky prvý priateľský medzištátny zápas medzi slovenskými a českými profesionálnymi hasičmi.

Po hymnách v podaní dychovej hudby MV SR sa stretnutie začalo neočakávaným tlakom slovenských profi hasičov. O prvý gól v českej sieti už v 9. minúte po rýchlej kombinačnej akcii postaral Adam Santoris (VC HaZZ Lesť). 1:0. Slováci pokračovali v tlaku a už o tri minúty zvýšili vedenie gólom Dušana Drienovského (KR HaZZ v Banskej Bystrici). 2:0. Hostia sa presadili iba v 24. minúte, keď z pokutového kopu znížil Radek Gabriel. 2:1. Gól naštartoval Slovákov a tí na ťažkom premočenom teréne dominovali. Tretí gól po tlaku a sérii rohových kopov v 37. minúte s prehľadom strelil Ján Kouřil (VC HaZZ Lešť). 3:1.

V polčasovej prestávke si prišla na svoje pätica vylosovaných divákov, ktorý za svoje futbalové „zručnosti“ v streľbe na bránu získala hodnotné ceny. Stretnutie moderoval športový redaktor STV Ľuboš Hlavena. Celý futbalový zápas bol premiérovo zo štadióna MFK vysielaný v priamom internetovom prenose. V pravej futbalovej atmosfére za zvuku klaksónov, sirén i hlasiviek skoro 1300 prítomných divákov s bohatým sprievodným programom.

V druhom dejstve sa viac bojovalo v množstve osobných súbojov, v ktorých dominovala obrana Slovákov, nepúšťali súpera do šancí a štvrtým gólom v 56. minúte potešil spokojných divákov Adrián Tropp (KR HaZZ v Prešove). 4:1. Slováci prekvapili kolektívnym výkonom i nasadením a zaslúžene po sympatickom výkone zvíťazili.

Vlastnému futbalovému zápasu predchádzalo pracovné stretnutie k vyhodnoteniu úloh vyplývajúcich z Memoranda o spolupráci a priateľských vzťahoch uzavretým medzi Ministerstvem vnitra – Generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru České republiky a Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky – Prezídiom Hasičského a záchranného zboru. Futbalové stretnutie malo vysokú športovú i spoločenskú úroveň a poctili ho prítomnosťou najvyšší predstavitelia rezortu oboch republík i mesta Zvolen.

Prezident Hasičského a záchranného zboru generál JUDr. Alexander Nejedlý po skončení stretnutia oplýval spokojnosťou: „Som rád, že sa nám podarilo pripraviť pekné športové podujatie, na výbornej športovej i spoločenskej úrovni. Vysoko hodnotím organizačnú i tú našu hasičskú stránku prípravy podujatia, som rád, že sa podarilo môjmu tímu pripraviť fantastické podujatie, historicky prvé futbalové stretnutie s Českom, i v spolupráci so SFZ, domácim MFK Zvolen, podnikateľmi i sponzormi, ktorí vyšli v ústrety. Do hľadiska prišla skoro tisícka hasičov z celého Slovenska, ktorí prišli podporiť svojich kolegov. Naša reprezentácia, čo ma potešila, bola veľmi dobre fyzicky pripravená, chlapci hrávajú i vyššie súťaže a predviedli veľa futbalového kumštu. Bol to vynikajúci zápas a s výsledkom som nadmieru spokojný. Verím, že toto nebolo ojedinelé podujatie a tento zápas naštartoval novodobú históriu takýchto zápasov, tradíciu, veď pri svojej ťažkej práci hasiči určite potrebujú relax i takéto podujatia.“

Štatistiky zápasu:

HaZZ Slovenko – HZS Česko 4 : 1 (3:1)

Góly:9.Santoris, 12.Drienovský, 37.Kouřil, 56.Tropp – 24.Gabriel (11m)

Rozhodovali:Kofolík – Šimko, Oružinský (delegát SFZ Spišiak)

Zostava SR tímu:

  • Mário Čurgali, Martin Rusnák, Dušan Bestvina, Lukáš Dubovský, Dušan Drienovský, Zoltán Cibuľa, Michal Ličko, Daniel Benkovský, Peter Roháč, Michal Bariak, Adam Santoris, Ján Kouřil, Marek Fridrich, Vojtaško Vladimír, Adrián Tropp, Juraj Šár, Samuel Pacher, Miroslav Chromek

Tréneri: Peter Maďari a Peter Hudec

Vedúci mužstva: Miloš Ďurčok

Zostava ČR tímu:

  • Josef Kaláb, David Hájek, David Kubiš, Petr Nedvěd, Petr Kyněra, Radek Chmela, Petr Andrlík, Peter Sanko, Marek Hodas, Radek Gabriel, Miroslav Kabát, Michal Boček, Pavel Kadlec

Vedúci týmu: Pavel Zámečník

Fotografie

Článok: Miloš Masarik. Foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading