• Št. apr 25th, 2024

Plutvoví plavci ukončili úspešnú sezónu na pretekoch v Šali

Autor IMG_1979

dec 23, 2016 ,

V sobotu 17. 11. 2016 sa na plavárni Dusla Šaľa konali preteky v plutvovom plávaní ako 4. finálové kolo Ligy ZPPS (Zväzu plutvového plávania na Slovensku).

Pretekov na zúčastnili slovenské kluby: domáci Klub športových potápačov TRITÓN Šaľa, a zvolenské kluby: Klub vodných športov CARETA Zvolen a Klub športového potápania CALYPSO Zvolen. Podľa vekových kategórií pretekári plávali trate rôznych dĺžok v disciplínach: PP (plávanie s monoplutvou), RP (plávanie s monoplutvou pod vodou) a BF (plávanie s klasickými plutvami).

Careťákom sa na posledných pretekoch v tomto roku darilo a v šalianskom 50-metrovomm bazéne si vyplávali medaily všetkých cenných kovov vo všetkých kategóriách medzi dievčatami i chlapcami.

V najmladšej vekovej kategórii EO (do 9 rokov) sa darilo Alexandrovi Sivekovi, ktorý zvíťazil na trati 50 m BF a bol dvakrát druhý v disciplínach 100 m BF a 200 m BF. Medzi dievčatami bodovala Lea Kminiaková, ktorá obsadila na trati 200 m BF 2. miesto a na 50 m BF 3. miesto.

Vo vekovej kategórii E (10 – 11 rokov) si Jakub Hraško vyplával zlato na 100 m PP a dve strieborné medaily na 50 m PP a 200 m BF. Nicolas Matej doplával na 50 m PP na 3. mieste.

Vo vekovej kategórii D (12 – 13 rokov) si po tri strieborné medaily doplával Dominik Matej. Medzi dievčatami careťáčky nepustili medzi seba na stupne víťazov pretekárky z iných klubov. V rýchlostných disciplínach na 50 m PP a 100 m PP dominovala Hana Vasilová. K dvom zlatým medailám pridala bronz v disciplíne 400 m PP. Vytrvalostnej disciplíne kraľovala Ľubomíra Sopková, ktorá si po zlatej medaile za 400 m PP doplávala po strieborné medaily na 50 m PP a 100 m PP. Victoria Mináčová obsadila 2. miesto na 400 m PP, bronzové medaily si vyplávala na 50 m PP a 100 m PP.

sopkova-vasilova-minacova-sala
Úspešné careťáčky zľava Ľ. Sopková, H. Vasilová, V. Mináčová, Foto. zdroj KVŠ Careta.

V kategórii C (14 – 15 rokov) bol Šimon Tóth najrýchlejší na 50 m RP a 100 m PP, v disciplíne 400 m PP obsadil tesne 2. miesto. Túto najdlhšiu disciplínu vyhral Adam Kminiak, ktorý za svoje výkony na 50 m RP a 100 m PP získal ešte dvakrát striebro. Dve bronzové medaily za 100 m PP a 50 m RP si domov odnášal Daniel Michalčák. Miroslava Liptáková za najrýchlejší čas vo svojej kategórii v disciplíne 400 m PP získala zlatú medailu, na 50 m RP obsadila 2. miesto a na 100 m PP získala bronz.

V kategórii B najrýchlejší čas na 200 m BF zaplávala Barbora Pálková a v disciplínach 50 m PP a 100 m PP skončila druhá. Terézia Hanzelová získala tri bronzové medaily. V najstaršej ženskej kategórii A získala 3 medaily za 1. miesto Gabriela Michalčáková.

Úspešné boli i štafety na 4 x 100 m PP. Prvé miesto si vo svojich kategóriách vyplávali kvartetá: Matej, Mináčová, Vasilová, Sopková (v “Déčku”) a Kminiak, Liptáková, Michalčák, Tóth (v “Céčku”). Na 2. mieste skončili štafety “E” (Hraško, Bieliková, Taryová, Matej) a druhá štafeta “D” (Kmeťková, Rudnická, Tary, Sivek).

Po sčítaní všetkých bodov za individuálne výkony a štafety zvíťazil za celý rok 2016 medzi klubmi KVŠ Careta. Z druhého miesta sa tešilo KŠP Calypso a tretí skončili plutvoví plavci zo Šale.

Poďakovanie za ďalším úspešným rokom pre KVŠ Careta si zaslúžia všetci pretekári, ktorí dosahujú v bazénoch na Slovensku i v okolitých krajinách výborné výsledky; ďalej tréneri, ktorí sa vo svojom voľnom čase venujú svojim zverencom i rodičia, ktorí umožňujú svojim deťom venovať sa tomuto športu.

Článok a foto: zdroj KVŠ Careta.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading