• Pi. apr 19th, 2024

Dievčatá z ŠKK Zvolen si zašli na karneval do Lučenca

Autor IMG_1979

feb 9, 2017
karneval-na-lade-lucenec
Foto: pretekárky ŠKK Zvolen – Laura Debnárová, Martina Vavrincová a Dorota Marková (z ľava). Foto: archív klubu ŠKK Zvolen.

TS: Na pozvanie MsÚ Lučenec vycestovali v sobotu 4. februára 3 krasokorčuliarky ŠKK – Dorota Marková, Laura Debnárová a Martina Vavrincová spolu so svojou trénerkou Janou Zrubecovou do Lučenca, aby svojim vystúpením spestrili program akcie “Karneval na ľade”. Predvedením svojich súťažných voľných jázd na Lučeneckom zimnom štadióne priblížili na živo krásu krasokorčuľovania vďačným divákom tejto akcie a tí nešetrili ani obdivom ani potleskom.

Kým krasokorčuliarky ŠKK absolvovali jednu zo svojich mimo súťažných aktivít, košická Crow Aréna hostila účastníkov Majstrovstiev Slovenska 2017 v krasokorčuľovaní juniorov a staršieho žiactva – našej najvyššej národnej súťaže. Účastníci M-SR musia splniť nominačné kritéria (určený počet štartov v Slovenskom pohári (SP), test výkonnosti požadovanej triedy, vek ale aj umiestnenie na prvých 18 miestach redukovaného rebríčka SP (t.j. súčet 3 najvyšších bod. skóre z celej série pretekov SP). V SP štartovalo 20 junioriek, 6 juniorov, 31 st. žiačok a 5 st. žiakov, no v Košiciach súťažilo o titul majstra Slovenska 14 junioriek, 4 juniori, 18 st. žiačok a 5 starších žiakov. V kategórii juniorov zvíťazil Jakub Kršňák z KK Nové Mesto nad Váhom s bod. skóre 132,74 a kategórii junioriek Alexandra Hagarová z KK Trnava s bod. skóre 114,16. V st. žiačkach putoval titul majstra SR v  krasokorčuľovaní do Žiliny. Bianca Srbecká z FSC Žilina zvíťazila so 77,73 bodmi a v st. žiakoch zvíťazil Jakub Ferčák z KC Košice so 65,58 b.

Už o týždeň 11.-12. februára odcestuje 5 krasokorčuliarok ŠKK do Žiliny na 13. kolo pretekov SP. FSC Žilina usporiada v poradí už 8. ročník Žilinskej piruety – Memoriál manželov Novákovcov.

TS: Mária Zrubecová (mz). Foto: archív klubu ŠKK Zvolen.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading