• St. apr 24th, 2024

Volejbalistky Slávie TU ukázali Martinčankám ako sa hrá volejbal

Autor IMG_1979

mar 9, 2014
slavia-tu-task-martin-2014-volejbal-9
Zvolenská Slávia v bielom. Foto: ZV-podujatia.

V nedeľu 9.3.2014 odohrali ženy Slávie dvojzápas o prvé a zároveň postupové miesto do baráže o extraligu žien. Ich súperom bol líder tabuľky z Martina.  Martin viedol tabuľku o 2 body, a dvojzápas sa hral o 6 bodov. Len ráno pred zápasom vypadla zo zostavy Zvolena pre chorobu Veronika Volfová a tak vďaka viacerým nedoliečeným hráčkam mal tréner Zvolena Martin Rašner niekoľko vrások na čele už pred zápasom.

V prvom zápase však Zvolenský stroj šliapal od začiatku ako mal, dievčatá hrali dobre v poli, kde získavali aj ťažké lopty a tiež na servise. V útoku nás ťahali hlavne smečiarka Janka Tužinská spolu s univerzálnou hráčkou Borkou Luptákovou, ale dokázali sme účinne útočiť aj stredom siete. Súper kvalitne prihrával, avšak v útoku sa nevedel výraznejšie presadiť a tak sa v prvom zápase zrodilo zaslúžené víťazstvo v troch setoch, postupne na 16,17 a 14 bodov. Diváci sa bavili a po povzbudzovaní v celom zápase sa tešili aj z výhry domácich dievčat.

Do druhého zápasu nastúpili domáce hráčky v nezmenenom zložení. Čiastočne kvôli únave a kvalitnejšej hre Martinčaniek sa zápas herne vyrovnal. Zvolenčanky spravili viaceré chyby k čomu ich nútil aj súper kreatívnejšou hrou v útoku. Skóre sa menilo zo strany na stranu, žiadny zo súperov sa však nedokázal vzdialiť na viac ako 3 body. Nakoniec sa prvý set rozhodol až v dramatickej koncovke. Bojovnosťou ho vybojovali domáce hráčky a získali tak set v pomere 26:24. V druhom sete však Martinčanky zabrali ešte viac a získali priebežné vedenie 11:6. Vtedy tréner Rašner poslal na ihrisko juniorskú smečiarku Seidlovú a tento ťah mu vyšiel dokonale. Pri jej podaní Zvolen súpera nielen dotiahol ale aj preskočil a viedol 13:11. Set potom opäť pokračoval vo vyrovnanom duchu ale mierny náskok si Zvolen udržal a zvíťazil 25:22. V treťom sete sa obraz hry nemenil, opäť celý set bol vyrovnaný a rozhodoval sa v koncovke. Aj túto koncovku domáce hráčky zvládli a zvíťazili 25:23.

Slávia Zvolen si tak pripísala do tabuľky 6 bodov a bude pred poslednou štvrtinou zápasov novým lídrom súťaže o 4 body práve pred Martinom. Dúfajme, že si 1.miesto dievčatá udržia až do konca súťaže.

TJ Slávia TU ZvolenVK TASK Martin 3:0 (-16,-17,-14) a  3:0 (-24,-22,-23)

Zostava Zvolen: Osvaldová (K), Eleková, Luptáková E., Luptáková  B., Hlaváčová, Tužinská,  libero Trnavská, Balážová, Seidlová, Hríbiková, Michelčíková, Boháčiková

Tréner: Martin Rašner, Ľubomír Havran

Rozhodoval: Andrejčák

TJ Slávia TU Zvolen – VK TASK Martin 3:0 (-16,-17,-14)

Fotografie – 1. zápas (TJ Slávia v bielom)

Článok: Stanislav Azor. Foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteru

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading