• Pi. apr 19th, 2024

Zvolenské DJGT sa po 13-ty raz zapojilo programom k Svetovému dňu divadla

Autor IMG_1979

mar 30, 2017
Na samotný záver sa tradične konala debata s hercami komédie CELEBRITY s.r.o. Foto: ZV-podujatia.

Svetový deň divadla bol vyhlásený v roku 1961 Medzinárodným divadelným inštitútom (ITI), oslavuje sa od roku 1962, pripadá na 27. marec a práve v tento deň sa organizujú mnohé národné a medzinárodné divadelné akcie, zamerané na propagáciu divadelného umenia.

K oslavám 55. výročia prispelo už po 13-ty raz DJGT Zvolen, ktoré si pripravilo na tento deň pre svojich divákov viac než bohatý program, ktorý sem pritiahol množstvo ľudí. Zaplnili celú divadelnú sálu a len ťažko sa im po tomto fantasticky strávenom večere odchádzalo domov.

Úvod patril ako zvyčajne čítaniu posolstva k Svetovému dňu divadla. Každý rok ho píše iná osobnosť a tento rok to bola francúzska divadelná a filmová herečka Isabelle Huppert. Vo svojom posolstve sa dotkla aj témy nadčasovosti divadla. Preklad posolstva prečítala herečka divadla Iveta Marcieková a celé znenie si môžete pozrieť na priloženom videu.

Čítanie posolstva 

Následne po tejto časti odohrali herci pre divákov divadelnú komédiu, ktorú uviedlo v divadle do života v roku 2015.

Komédia Celebrity s.r.o. prináša aktuálny pohľad do televízie počas nakrúcania nekonečného seriálu. Zákulisné vzťahy medzi hercami i štábom ukazujú v humornom svetle pravú tvár mediálneho biznisu a aj takzvaných celebrít. Herec epizódnych rolí sa súhrou náhod s kriminálnym akcentom dostane na výslnie záujmu. Rastúcej sláve však musí obetovať čoraz viac svojho súkromia. Koleso prekvapivých zápletiek sa krúti čoraz rýchlejšie a cesta za zábavou sa môže začať.

Na samotný záver ako to už tradične býva sa aj tentoraz konala po predstavení beseda s hercami účinkujúcimi v tejto komédii a samozrejme nechýbal za zvolenské divadlo dobre všetkým známy Ján Chalupka, ktorý túto časť bravúrne odmoderoval.

V jeden rad si tu na stoličky posadali protagonisti, ktorí stvárnili jednotlivé postavy komédie CELEBRITY s.r.o

Katarína Čudejková (Jana), Richard Sanitra (Emil), Dana Karolová (Šéfka), Michal Ďuríš (Alan), Ondřej Daniš (Kamil), Dominika Výrostek Misárová (Adéla), Vladimír Rohoň (Kalina), Iveta Marcineková (Novinárka), Ján Marcinek (Miloš) a Marek Rozkoš (chlap 1 a 2)

video

Fotografie

Článok, foto a videá: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading