• Ut. máj 14th, 2024

Filmový skoro klub odštartoval filmom Paterson

Autor IMG_1979

apr 2, 2017
Alica Hrašková a Eva Ježovičová (z ľava). Foto: ZV-podujatia.

V piatkový podvečer 31.3.2017 po 17.30 odštartoval premietaním filmu Paterson na Starej radnici svoj nový život Filmový skoro klub.

Ľudia, ktorí sem v tento večer prišli zaplnili všetky miesta v sále. Pred samotným premietaním sa na úvod žiadalo povedať pár slov a uviesť klub takpovediac do života.

Za mesto Zvolen sa slova ujala Eva Ježovičová. Povedala, že v tomto klube, pracovne nazvanom Filmový skoro klub sa bude premietať každý posledný piatok v mesiaci a nebudú to obyčajné filmy, budú to filmy, ktoré nenájdete v bežnom kine – možno na pár výnimiek, ale väčšinou to budú filmy klubové.

Ako sa ďalej dalo dozvedieť, tento projekt vznikol z dvoch dôvodov a to, že mesto Zvolen v roku 2016 dostalo titul Komunita priateľská mladým ľudom a k tomuto dostalo aj finančnú hotovosť 3000€. Práve tieto peniaze boli určené mladým ľudom na ich potreby. Z tohto dôvodu sa konalo stretnutie, v ktorom mali zastúpenie ľudia od 8 do cca 18 – 20 rokov a rozprávalo sa s nimi o tom, čo by vlastne mladí ľudia vo Zvolene chceli, čo im chýba.

Väčšina potvrdila, že je to miesto, kde by sa mohli spoločne stretávať a spoznávať a nebola by to škola a po dlhšej debate sa dostavil nápad, že by to mohol byť aj nejaký filmový klub, lebo im chýbajú zaujímavé filmy.

Alica Hrašková povedala pár viet o tom, že ona je tá detská hlava tohto eventu a upresnila, že po premietaní nemusí nikto hneď odchádzať domov, všetci sa tu môžu navzájom porozprávať. Upresnila aj to, že do budúcna sa nebude treba registrovať @ na predstavenie, ale v podstate to bude fungovať na systéme, kto prvý príde, ten má miesto.

Na samotný záver ešte jeden mládežník Tomáš Belko povedal v skratke o filme a o tvorcovi filmu a mohlo sa premietať.

Nuž, takto nejako začal novú etudu života Filmový skoro klub vo Zvolene.

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading