• Ne. máj 19th, 2024

Zvolenská ZUŠ-ka oslávila 55-ku fantastickým programom

zus-zvolen-55-tanec-125
Foto: ZV-podujatia

V utorňajší májový podvečer 23.5.2017 sa v divadelnej sále DJGT Zvolen konala veľká a neskutočná tanečná oslava.

Táto paráda, o ktorej je reč začala krátko po 18-tej a konala sa v rámci 55. výročia založenia tanečného odboru ZUŠ Zvolen.

Počas viac ako hodiny boli všetci prítomní svedkom fantastického programu, ktorý nepozostával len z tanečných choreografií samotnej školy, ale prišli zatancovať aj vzácni hostia, ktorí mali vo vienku jedného spoločného menovateľa.

Už každý tuší, že je reč o Márií Mázorovej, ktorá nielenže pôsobila v samotnej ZUŠ-ke, ale ako je známe, stála aj za zrodom dvoch folklórnych súborov – dospeláckeho FS Marína a detskej DFS Zornička.

Samozrejme, že to nie je len o pani Mázorovej, ale aj o menách, ako Vierka Šályová, Milan Babic, Mgr. art. Soňa Sýkorová Moumani a veľa ďalších.

V polovici programu si na pódium pozvala riaditeľka umeleckej školy Mgr. Iveta Vitovská primátorku mesta Zvolen Lenku Balkovičová, ktorá v krátkom príhovore vyzdvihla úspechy školy a zároveň jej pripadla úloha oceniť dve vzácne osobnosti a to Vierku Šályovú a Mgr. Milana Babica.

Ako bolo v úvode naznačené, okrem tanečných choreografií zuškárov prišli zahrať a zatancovať aj dva popredné zvolenské folklórne súbory FS Marína a DFS Zornička.

Nie je hádam treba už viac okolo toho chodiť, kompletný scénosled v tanečnom prevedení bol jednoducho fantastický a všetci, čo v ňom vystupovali a aj tí, ktorí ho zosnovali si za tento večer zaslúžia veľkú poklonu.

Nech sa páči pár fotografií

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading