• Ne. máj 19th, 2024

Zvolenské kadetky ukončili základnú časť na druhom mieste

BK ZŠ Zvolen (biela) – BK Klokani Ivanka pri Dunaji (modrá). Foto: IMG_1979

V prvý víkend nového roku, 5. a 6.1.2019 sa v športovej hale na zvolenskom sídlisku Západ konali dva basketbalové zápasy kadetiek.

Tieto duely boli pre ne ich posledné v základnej západnej časti 13. a 14. kola. V sobotu večer doma privítali rovesníčky klubu BK Slovan Bratislava a v nedeľu skoro ráno BK Klokani Ivanka pri Dunaji.

Skôr, než si niečo viac napíšeme, je vhodné načrtnúť predzápasové štatistiky. V oboch prípadoch sa jednalo o družstvá z konca tabuľky, prvé boli umiestnené na 6. mieste a druhé na 7. mieste a aj preto sa od našich báb očakávali dve povinné víťazstvá. Po lopate povedané, ak by vyhrali obidva duely, tak majú istú miestenku do ďalších bojov a to o konečné 1. – 8. miesto a pravdepodobne si to rozdajú s Young Angels U17 Košice, ŠKBD Spišská Nová Ves, Young Angels U16 Košice a BAM Poprad, ale ešte nepredbiehajme.

Poďme sa teda v skratke pozrieť na jednotlivé zápasy

BK ZŠ Zvolen – BK Slovan Bratislava

Musí sa uznať, že aj napriek prehre Slovanistiek, nehrali práve tieto vôbec zle, respektíve ich hráčky si na palubovke dosť dobre rozumeli a mali tam aj jednu vysokú hráčku, ktorá svoj potenciál skoro vôbec nevyužívala. Naopak, naše hráčky, ktoré vedie trénerka Andrea Orlová vedeli presne, čo a ako hrať. Silou mocou sa nehrnuli pod kôš, ale body získavali z diaľky a zároveň trestali každú chybu svojich rovesníčok a po záverečnom hvizde bol stav 78:40 (49:18)

BK ZŠ Zvolen – BK Klokani Ivanka pri Dunaji

V tomto prípade sa protihráčky počas celého zápasu na palubovke navzájom hľadali a celkovo si poriadne nerozumeli a strácali vo všetkých herných činnostiach. Naopak, v našom tábore všetko klapalo na 100% a v druhej polovici trénerka striedala hráčky po celých päťkách. V polovici zápasu bol stav už 55:29 a po ďalšej polovici sa zaknihoval výsledok 102:54 (55:29).

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading