• Ne. máj 26th, 2024

Lúčnica v divadle predviedla neskutočné tanečné kreácie

Autor IMG_1979

máj 8, 2019 ,
dievčatá tancujú na javisku
Takto rastie mak. Foto: IMG_1979

Po troch rokoch opäť podobná, ak nie lepšia paráda a umelecký dojem, ako bolo možné zažiť v roku 2016.

Reč je o nedeľnom (5.5.2019) vystúpení umeleckého súboru Lúčnica s programom z tvorby prof. Šrefana Nosáľa, v rámci ich turné naprieč 11-timi slovenskými mestami. V našom meste – na javisku DJGT si zakrepčili rovno dvakrát.

Program pozostával z 11-tich dejstiev a bol doslova vycibrený do posledného detailu a obsahoval výber najúspešnejších tanečných choreografií z tvorby profesora Štefana Nosáľa (1927 – 2017), dlhoročného umeleckého šéfa Lúčnice, ktorého nedožité 92. narodeniny si v tomto roku s úctou pripomíname.

Bolo tu z každého niečo. Nechýbala svadba, hra na zbojníkov, hry dievčat, fľaškový tanec, polka a na záver to najlepšie a to dupavé tance z Horehronia a veľa ďalšieho.

Prof. Štefan Nosáľ vymyslel pre tento program choreografiu, o kostýmy sa postarali Šarlota Kišová a Dagmar Roháčová a účinkoval samozrejme tanečný súbor a sólisti Lúčnice, ako aj speváci a samozrejme aj orchester pod vedením primáša Martina Sleziaka.

Písať viac nemá význam. Ak poviem, že to predčilo všetky očakávania, je to pravda a dve plné sály divadla boli toho dôkazom. Nech sa páči aspoň pár fotografií a poďakovanie vedeniu Lúčnice za to, že mi umožnili zúčastniť sa tohto programu.

Fotogaléria: Lúčnica v DJGT Zvolen 

Článok a foto: IMG_1979

Pridaj komentár

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading