• Ne. máj 19th, 2024

Zvolenské pumy zázračne vyhrali nad BAM Poprad po predĺžení

Úvodný rozskok basketbalového zápasu Zvolen a Poprad. Foto: IMG_1979

V nedeľu 6.10.2019 sa v novozrekonštruovanej športovej hale Rates konal basketbalový zápas 2. kola spoločnej kategórie 1. liga žien a juniorky.

Tu si to navzájom rozdali ZŠ Zvolen-ŠKP 08 B.Bystrica (J) a ako súperky im prišli hráčky BAM Poprad.

Skôr, než si napíšeme viac, tak je potrebné si vysvetliť 2 veci.

J v zátvorke znamená, že hráčky sú v kategórii junioriek a nakoľko Zvolen a Bystrica v rámci basketbalu už nejakú tú dobu úzko spolupracujú, tak nielen v tejto kategórii, ale aj v kadetkách môžete postrehnúť podobný názov klubu, ale v opačnom garde.

Aby to nebolo až také komplikované, juniorky budú mať príznačný, respektíve pracovný názov Zvolenské pumy (v článkoch).

Naše baby vstupovali do tohto zápasu s jedným šrámom, nakoľko deň dozadu v Žiline prehrali o jeden bod s BKM Žilina-Budatín a teraz ich čakali Popradčanky, ktoré v sobotu vyhrali nad BK ŠKP UMB Banská Bystrica na palubovke Banskobystričaniek.

Od úvodu zápasu bolo badať, že práve súperky majú mierne navrch a naše sa ešte ako keby hľadali, ale dokázali s nimi držať patrične krok. Po prvej štvrtine síce prehrávali o päť bodov 15:20, ale neveštilo to nič zlé.

Aj druhá štvrtina bola príznačná svojou rýchlosťou a na oboch stranách sa snažili dievčatá skórovať. Zlom nastal 2 minúty pred prestávkou, kedy sa súperkám podarilo rýchlymi brejkmi vytvoriť 10 bodový náskok, ktorý si podržali až do prestávky 25:35.

Po prestávke sa opäť rozbehol pekný basketbal a bolo vidieť, že aj napriek úpornej snahe našich púm im súperky nedovolili rozohrať väčšiu činnosť a keď sa aj podarilo premeniť kôš, zaraz prišlo potrestanie, ale do nášho tímu. Pred záverečnou štvrtinou svietilo na svetelnej tabuli 31:42.

Posledná štvrtina riadneho hracieho času bola v znamení veľkého zvratu, deväť minút sa hral vyrovnaný zápas, ale 25 sekúnd pred záverom duelu si zobrali naše hráčky za stavu 45.49 oddychový čas. Následne rozohrávala naša hráčka za polovicou Popradčaniek a v priebehu 15-tich sekúnd sa nám podarilo dvakrát skórovať a za stavu 49:49 si vynútiť predĺženie.

Päťminútové predĺženie sa dá hodnotiť v dvoch rovinách a to v našom tábore ako obrovskú snahu dotiahnuť zápas do víťazného cieľa a na druhej strane doteraz slušne hrajúce Popradčanky začali hrať tvrdšie na telo a bolo badať na ich hernom prejave, že nie sú vo svojej hernej pohode.

Po záverečnom hvizde sa do tabuliek zaknihoval stav 57:51 (25.35)

Video – prvá polovica zápasu

Video – druhá polovica zápasu a predlženie

Fotogaléria: Zvolenské pumy – BAM Poprad 

Článok, foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading