• Ne. máj 26th, 2024

Zvolenské volejbalistky si poradili s Prešovčankami

Na ktorú stranu spadne lopta? Foto: IMG_1979

Prvú novembrovú sobotu 2.11.2019 patrilo miesto pod Pustým hradom opäť športu, okrem futbalu, hokeju odohrali svoje domáce zápasy aj naše prvoligové volejbalistky.

Po 14-tej sa v športovej hale TU Zvolen začal dvojzápas už 5. kola 1. ligy žien (východ), ako domáce tu boli hráčky TJ Slávia TU Zvolen a tie privítali na svojej palubovke hráčky ŠK ELBA Prešov.

V rámci tabuľky boli o jedno miesto vyššie a to len o jedno víťazstvo naviac oproti našim hráčkam.

Ako sa však v tomto dvojzápase ukázalo, veľkou devízou a podporou boli aj diváci v publiku, ktorí prišli v hojnom počte a tlačili takto naše hráčky dopredu.

Prvý zápas

Prvé dva sety boli vyrovnané, hralo sa o každú loptu, ale čo bolo podstatné, naše dievčatá sa javili kompaktnejším dojmom a aj samotné čítanie hry bolo značne pozorovateľné. Tieto faktory a pomoc publika prispeli k tomu, že viedli 2:0

Tretí set, respektíve jeho úvod nezachytili vôbec dobre a súperky si spravili značný náskok a zdalo sa, že bude zle. Postupne sa však zmobilizovali a ukrajovali z náskoku protihráčok a k záveru setu sa im podarilo spraviť si párbodový náskok, ktorý dotiahli do víťazného konca nielen setu, ale aj zápasu 3:0.

Druhý zápas.

Nebol som tam, takže neviem presne povedať, ale pri pohľade na čísla 3:1 je zjavné naše víťazstvo a jediné zaváhanie bolo v treťom sete. Vo štvrtom sete (akú požičiaš, takú vráť) naše hráčky to súperkám vrátili a zápas dotiahli do víťazného konca.

Po týchto dvoch víťazstvách nad Prešovčankami nastane posun našich dievčat v tabuľke smerom nahor až na pekné priebežné 3. miesto.

Priebežná tabuľka po 5. kole 

[office src=”https://onedrive.live.com/embed?resid=3AF66B91D98EB530%2116519&authkey=%21AOnBado6hKEsBVA&em=2&wdAllowInteractivity=False&ActiveCell=’Po%205.%20kole’!A1&Item=’Po%205.%20kole’!A1%3AL6&wdHideGridlines=True&wdInConfigurator=True” width=”610″ height=”140″]

Nech sa páči, tak ako zvyčajne pár fotografií.

Fotogaléria: TJ Slávia TU Zvolen – ŠK ELBA Prešov

Článok a foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading