• Ne. máj 19th, 2024

Zvolenské pumy vyškolili Prešovské basketbalistky

Úvodný rozskok basketbalového zápasu. Foto: IMG_1979

V poslednú januárovú nedeľu 26.1.2020 sa v Rates aréne vo Zvolene konal basketbalový zápas ďalšieho kola spoločnej kategórie 1. liga žien a juniorky.

Sem do Zvolena ako súperky našich Zvolenských púm prišli z východu Slovenska hráčky klubu BK EILAT PU Prešov.

V rámci štatistík to bol boj tretieho a dvanásteho klubu v tabuľke.

Priebeh ako aj výsledok tomuto zápasu nasvedčoval, ale zas na druhej strane treba rozhodne vyzdvihnúť herný prejav Prešovčaniek.

Kto sleduje basketbalové dianie rozhodne si povšimol, že v ich zostave sa nachádzali známe tváre, ktoré našim – ešte ako hráčkam BK Zvolen neraz boli viac než rovnocenným súperom a bolo to cítiť aj v tomto zápase. Avšak sedem žien si muselo rozdeliť sily na celý zápas a to bola ich najväčšia slabina.

Úvod zápasu otvorila dvoma bodmi naša hráčka a následne začalo doslova basketbalové divadlo. Prešovčanky nezachytili úvod priam ideálne a zaraz toho dosť inkasovali a po prvej štvrtine bol rozdiel 13 bodov 20:7.

V druhej štvrtine začali podstatne viac brániť, čo prinášalo prvé ovocie. Podarilo sa im pri obrane získať loptu, následne sa vedeli dosť rýchlo uvoľniť a presunúť na druhú stranu palubovky a parkrát zakončiť trojbodovým hodom 42:16.

Po prestávke až do záveru však bolo vidieť a dalo sa to aj očakávať, že im ubudli sily a tento fakt využila aj naša trénerka Laura Van Dalen, ktorá púšťala do hry aj lavičkové hráčky.

Po záverečnom hvizde svietilo na tabuli číslo 74:40, čo predstavovalo ďalšie víťazstvo našich púm a dva body do tabuľky.

Tak ako zvyčajne, aj teraz Vám na záver článku opäť ponúkam nielen bohatú fotogalériu, ale aj videá celého priebehu tohto zápasu.

Najviac bodov v zápase – Holíková 23, Šunová 16, Mesárošová 7 – Kručovská 18, Černická 10, Kuhajdíková 6

Video: Zvolenské pumy – BK EILAT PU Prešov (1. časť)

Video: Zvolenské pumy – BK EILAT PU Prešov (2. časť)

Fotogaléria: Zvolenské pumy – BK EILAT PU Prešov

 

Článok, foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading