• Po. jún 17th, 2024

Ema Huliaková vybojovala 1. miesto na domácej Veľkej cene Zvolena

Autor IMG_1979

feb 11, 2020
Ema Huliaková a jej 1. miesto v kategórii staršie žiačky B. Foto: IMG_1979

TS: V dňoch 8.-9. februára 2020 sa konali na zvolenskom zimnom štadióne krasokorčuliarske preteky – 34. ročník Veľkej ceny Zvolena. Usporiadateľom 16. kola pretekov Slovenského pohára (SP) bol Krasokorčuliarsky klub Zvolen (KK). Súťažilo 116 dievčat v 12 vekových kategóriách, 16 chlapcov v 6 vekových kategóriách a 1 športová dvojica v kategórii Basic novices. V Hobby skaters (IK) bolo 23 pretekárov a hviezdičiek súťažilo 11.

VC Zvolena sa zúčastnili aj pretekárky z druhého zvolenského krasokorčuliarskeho klubu – Športového krasokorčuliarskeho klubu mesta Zvolen (ŠKK) so svojou trénerkou Janou Zrubecovou.

V kategórii mladšie nádeje “B” absolvovala svoju súťažnú premiéru Nikol Ďurčíková. Nikolka svojou voľnou jazdou obsadila 18. miesto.

V kategórii staršie žiačky “B” pretekala Ema Huliaková, ktorá si výbornou voľnou jazdou zaslúžene vybojovala 1. miesto a domov si odniesla zo svojho “domovského” štadióna pohár víťaza. Pretekov sa zúčastnila aj ďalšia členka ŠKK L. Debnárová, aktuálne trénujúca v B. Bystrici. Laura sa umiestnila na 4. mieste zo 4 štartujúcich starších žiačok “A”.

Dievčatá vybojovali do Pohára klubov 54 bodov.

Ďalšie, už 17. kolo pretekov SP sa koná v Lipt. Mikuláši už 15.-16. februára.

Na Nikol Ďurčíkovú a Emu Huliakovú čaká budúci víkend aj milá “povinnosť” – exhibičné vystúpenie na pozvanie organizátora v Lučenci.

Viac o činnosti ŠKK nájdete na Kraso Zvolen a kompletné výsledky z VC Zvolena na Kraso SK

TS: Mária Zrubecová. Foto: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading