• Ne. máj 19th, 2024

Západniarsky Školský ples bol jednoducho skvelý

Autor IMG_1979

feb 26, 2020
Slávnostné otvorenie Školského plesu. Foto: IMG_1979

Jana Filová And HuMan Hills, Romano Jilo, Elena Durneva, TŠ Juraja Fábera a ďalší boli nielen hlavnými protagonistami, ale sa aj postarali o fantastický program na 11. Školskom plese.

Už tradične v jedálni tunajšej školy na zvolenskom sídlisku Západ sa v sobotu 22.2.2020 konal v poradí už 11. ročník tohto plesu, ktorý opäť raz nesklamal a rozhodne bude ešte nejednému, čo sa na ňom zúčastnil dlho rezonovať v myšlienkach.

Moderátorom tohto večera bol pán Konrád a hudobnú produkciu ako dídžej mal pod palcom Branislav Krajč, ale tú pravú hudbu a zábavu na parkete rozhodne odpálili už v úvode spomenutí umelci.

Samotného otvorenia plesu sa zhostila svojim príhovorom riaditeľka tunajšej školy Mgr. Ľubica Tomčíková, ktorej aj tentokrát sekundoval celý realizačný tím, ktorý sa o túto celú parádu postaral. K sebe si však prizvali novú vedúcu odboru školstva mesta Zvolen a to nielen Zvolenčanom dobre známu Zuzanu Almáši Koreňovú. Po jej príhovore sa následne konal slávnostný prípitok a spoločne takto otvorili tento ples.

Video: Otvorenie Školského plesu 2020 

Po klasickom úvode, ktorý pozostával zo spevu a hrania na ukulele v podaní Emy Huliakovej, venčekového tanca, tradičného valčíka a exelentného vystúpenia tanečného páru, respektíve zverencov Juraja Fábera sa v druhom kole predstavili Latino Ladies a neskôr večer sa začali diať veci nevídané. Aby sa na niečo nezabudlo, svojim spevom prekvapila Elena Durneva.

Video: Slávnostný úvodný tanec

Video: Ema Huliaková

Video: Latino ladies

Romano Jilo

Tento náš rómsky folklórny súbor netreba obzvlášť predstavovať. Pod vedením Petra Kačicu spôsobil svojim vystúpením doslova ošiaľ, zabávajúci sa ľudia im nechceli dovoliť odísť a stále sa dožadovali viac a viac prídavkov. Na záver sa im dostalo takého potlesku, že aj im samotným sa vtisla slzička do oka.

Jana Filová And HuMan Hills

Boli druhým najväčším prekvapením večera. Ak si niekto myslel, že sa nemajú kde v kvalite posunúť, mýlil sa. Prvý blok bol taký ich tradičný, ale v druhom prispôsobili svoj repertoár plesovej zábave a zahrali skladby, ktoré tradične používa dídžej na udržanie zabávajúcich sa na parkete. Bol to neskutočný zážitok, kedy si uvedomíte, že väčšiu zábavu spraví kapela. ako dídžej samotný. Rozhodne niet čo dodať, bolo to fantastické.

Ostatné

Samozrejme, nechýbala ani možnosť dosýta sa najesť z niekoľkochodového menu, podával sa aj chutný zákusok a káva a po polnoci už tradičná kapustnica, ktorá opäť chutila fantasticky. V dvoch kolách sa losovala aj tombola a opäť bolo viac ako 70 rôznych vecných cien.

Nuž a to je záver článku o ďalšom, už 11. plese, ktorý bol neskutočný, plný bohatého programu, fantastického jedla a parádnej atmosféry. Rozhodne treba celému realizačnému tímu poďakovať za bravúrne zvládnutie tohto plesu a dúfam, že sa o rok stretneme už na jeho 12. ročníku.

Fotogaléria: Školský ples 2020 

Článok, foto a video: IMG_1979

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading