• Po. máj 13th, 2024

Bronzové medaily si vo Zvolene vybojovali Spišiačky

Autor IMG_1979

mar 17, 2024 ,
Spoločná fotografia ŽHKm Zvolen 2024. Foto: IMG_1979

Tretiu marcovú sobotu 16.3.2024 sa na zvolenskom Zimnom štadióne konal zápas, ktorý sa dozaista zapíše do análov a to aj napriek tomu, že z neho nevzišli ako víťazky naše hráčky ŽHKm Zvolen.

Všetci, čo i len trošku sledujú športové dianie vo Zvolene si povšimli, že túto sobotu sa konal dôležitý piaty zápas Slovenskej ženskej hokejovej ligy o to, kto si odnesie zo Zvolena bronzové medaily a pohár k tomu.

Pätnásť minút po osemnástej, po odohraní hymny Slovenskej republiky si tu prekrížili hokejky domáce hráčky ŽHKm Zvolen a hráčky HC Osy Spišská Nová Ves.

Poďme sa teda v skratke pozrieť na priebeh tohto zápasu.

V prvej tretine bolo doslova cítiť napätie a bolo zaujímavé sledovať, že všetky hráčky, vedomé si toho, aby neoslabili svoj tím krotili v sebe vášne. Prvý gól padol v 15-tej minúte do brány Spišiačok, bol to výsledok neprehľadnej situácie pri bráne, ale napokon to tam prestrčila naša Natália Gerő a bolo 1:0.

Druhá bola v znamení toho, o čom sa pred zápasom vravelo a to, že naše sú mladé a dravé a súperky budú profitovať zo skúseností. Veľká časť zápasu sa hrala na strane súperiek a vo veľkom tempe a naše ženy bolo vidieť doslova všade. Avšak až do momentu, kedy Lívia Grondžáková zachytila od mantinelu odrazený puk a v sólo nájazde vystrelila puk, ktorý prešiel za chrbát našej gólmanky a bolo vyrovnané 1:1.

Do tretej tretiny sa nastupovalo s vedomím, že buď sa rozhodne v riadnom hracom čase alebo v predĺžení. Zlom nastal v 53. minúte, kedy puk pretlačila Spišiačka Viktória Ihnáťová a bolo 1:2. Do konca zápasu len OSY kontrolovali svojou skúsenosťou zápas a po záverečnej siréne sa vrhli ako čerstvé medailistky na zvolenský ľad.

Nuž, tak či onak, aj napriek tomu, že nejeden Zvolenčan prial našim ženám víťazstvo a aj počas zápasu tu opäť fanúšikovia (celkovo bolo na zápase 150) svojou veľkou podporou a verbálnym prejavom nešetrili, nestačilo to. Štvrté miesto je však dozaista pre ŽHKm Zvolen veľké víťazstvo a ako sa povie – česť porazeným, sláva víťazom a v tomto prípade česť porazeným platí dvojnásobne.

Nech sa páči od nás ešte pár fotografií a nejaké to video k tomu a pri ďalšej sezóne sa uvidíme.

Zostavy

ŽHKm Zvolen – tréner: Ladislav Gerő

  • Andrea Orolínová, Tatiana Vlčková, Bianka Masláková, Natália Gerő, Janka Chamulová, Vanesa Mikulášiková, Ema Fanturová, Nella Ferjanncová, Kristína Gondová, Eliška Fašková, Simoneta Sobolová, Karin Hrušková, Nina Šimová, Laura Turňová, Petronela Eva Gáliková, Ivana Melicherčíková, Eva Lamperová, Erika Matejková.

HC Osy Spišská Nová Ves tréner: Barbora Kežmarská

  • Nina Cengelová, Natália Plencnerová, Alexandra Turcsányiová, Viktória Ihnáťová, Barbora Kežmarská, Annamária Suráková, Eliška Hanzoková, Emma Bianka Živčáková, Laura Mária Mihaliková, Kristína Taricsová, Miroslava Plencnerová, Lívia Grondžáková, Ema Čarnoka, Nela Vaicová, Petronela Chomová, Vanesa Neuvirth

Video: ŽHKm Zvolen – HC Osy Spišská Nová Ves (dekorovanie)

Fotogaléria: ŽHKm Zvolen – HC Osy Spišská Nová Ves

Článok, video a fotografie: IMG_1979

Pridaj komentár

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading