• Pi. apr 19th, 2024

Zvolenské žiačky nestačili na rovesníčky spod Zobora

Autor IMG_1979

nov 3, 2012 ,
Foto:ZV-podujatia.

Po zápasoch v kategóriách SP kadetiek, žiačok, SP žien predviedli v hale IX. ZŠ na sídlisku Západ svoje účinkovanie staršie žiačky v basketbalovom zápase domáce BK ZŠ Zvolen proti BKM Junior UKF Nitra.

Po troch víťazných zápasoch vonku a jednej prehre so Šamorínom doma sa tentokrát stretli s momentálnym lídrom tabuľky, ktorý ešte ani jeden zápas nepustil a zo 6 zápasov si odniesol celkovo 12 bodov.

Trénerkou starších žiačok je skúsená taktiež hráčka v kategórii žien Lucia Syč- Kriváňová, ktorej skúsenosti hovoria samé za seba.

Pred samotným duelom sa dalo napočítať na lavičke odhadom cca 13 dorasteniek spod Zobora, čo neveštilo nič dobrého, ale ako sa hovorí, bitka bez boja nie je nikdy vopred prehratá.

Prvá štvrtina sa niesla v neskutočnom nástupe súperiek, ktoré dali o sebe od úvodu riadne vedieť. Aj napriek dosť skúseným zvolenským hráčkam sa nedarilo dostatočne eliminovať tento ich tlak 18:26.

V druhej štvrtine záplava dievčat v červenom dávala najavo, kto je pánom na palubovke a kto udáva tempo. Zvolenské dievčatá robili čo sa dá, ale akákoľvek snaha bola márna 28:44.

Po prestávke hosťujúce dievčatá, vedomé si dominancie v zápase si držali 15 bodový náskok 45:60.

V poslednej záverečnej štvrtine sa prejavili dva fakty: zvolenské dievčatá odchádzali kondične, nakoľko dve štvrtiny išli na doraz a tento fakt využili súperky a ozaj bravúrnym spôsobom zavŕšili tento zápas vo svoj prospech 53:84.

Tabuľka 

Video – BK ZŠ Zvolen v bielom 

Fotografie

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading