• Po. máj 20th, 2024
ssus-zvolen-europa-sc-4
Modelka pózuje pred maliarom. Foto: Ján Števonka.

Pod názvom ,,Školy sa predstavujú“ si zvolenská Europa SC pre zvolenské stredné školy pripravila zaujímavú súťaž.

Úlohou všetkých škôl, ktoré prejavia záujem súťažiť je pripraviť čo najzaujímavejší program, v ktorom predstavia svoju školu a jej aktivity.

Hlavnou cenou pre školu, ktorá túto súťaž vyhrá je rezervácia celej sály na filmové predstavenie len pre danú školu.

Do tejto súťaže sa zapojilo 10 stredných škôl (vid zoznam). Je na nich, akú formu prezentácie svojej školy si pripravia, aby zaujali čo najviac ľudí a získali tak sľúbenú cenu.

Program 

  • 6.2.2013 – Súkromná stredná umelecká škola
  • 12.2.2013 – Komplex škôl športu a umenia Pink Harmony
  • 13.2.2013 – Stredná priemyselná škola dopravná
  • 19.2.2013 – Technická akadémia
  • 20.2.013 – Súkromná stredná odborná škola podnikania
  • 21.2.2013 – SOŠ hotelových služieb a obchodu
  • 5.3.2013 – Stredná odborná škola drevárska
  • 6.3.2013 – Gymnázium Ľudovíta Štúra
  • 7.3.2013 – Gymnázium Mateja Bela
  • 20.3.2013 – Stredná zdravotnícka škola

Program, ktorý bolo možné vidieť

Súkromná stredná umelecká škola

ssus-zvolen-europa-sc6.2.2013 – Súkromná stredná umelecká škola prekvapila veľkým počtom súťažiacich. Na veľkoplošnom plátne prezentovali  jednotlivé odbory, ponúkli charakteristiku školy, hovoreným slovom prispela mladá plavovlasá slečna s mikrofónom.

Ostatní študenti sa postavili k svojim stojanom a kreslili na papier podľa živej predlohy, ktorá im stála pred maliarskym stojanom.

Celkovo bolo vidieť veľa talentu, ale až výsledky súťaže ukážu, ako sa mladí umelci páčili divákom. Ich víťazstvo môžu ovplyvniť prezentácie ďalších súťažiacich škôl.

Komplex škôl športu a umenia Pink Harmony

pink-harmony-europa-sc-612.2.2013 – Študenti konzervatória a gymnázia PinkHarmony si pripravili na svoju prezentáciu bohatý program.

Nosnou časťou ich zaujímavého programu bola hudba.  Zahrali na klasických akustických nástrojoch a v ďalšom bloku sa blysli mladé slečny spevom sólo aj spoločne.

Lucia Václavíková a Jana Filová – Simply The Best

Ako samostatná jednotka tu pobehovalo a svojim umom zabávalo veľa mímov – dievčat,  ktoré napodobňovali nielen hrajúcich interpretov, ale aj personál samotnej Europy  SC. Počas akcie jedno dievča maľovalo deťom na tvár rôzne motívy.

Stredná priemyselná škola dopravná

sps-dopravna-europa-sc-113.2.2013 – Stredná priemyselná škola dopravná si pripravila zaujímavý program a dá sa povedať, že pre viacerých ľudí bol prekvapením.

Prvým prekvapením bola závodná formula s jazdcom, lepšie povedané s devätnásť ročnou jazdkyňou, Branislavou Lapínovou, ktorá študovala v SPŠ dopravnej. Počas akcie ju aj patrične moderátor práve na túto tému vyspovedal.

Druhou zaujímavosťou bolo skladanie motora študentom Marcelom, ale so zaviazanými očami na čas. Počas tejto atrakcie zaspievala jednu peknú pesničku študentka Sabína.

SPŠ dopravná Zvolen 

Poslednou zaujímavosťou bola autodiagnostika moderným diagnostickým prístrojom na naštartovanom aute značky Kia, ktorej dupala na plynový pedál mladá slečna.

Technická akadémia Zvolen

technicka-akademia-zvolen-europa-sc-419.2.2013 – Technická akadémia Zvolen- Technická academia je v podstate nová škola, ktorá vznikla len tento školský rok zlúčením SPŠ Strojníckej a SOU Železničného a sídli  na Švermovej ulici.  V Europe SC si pripravila bohatý program, v ktorom si mohli návštevníci skúsiť prácu v CAD programoch a keďže má škola aj ekonomický smer, nebola núdza ani o cvičný test na programe v strojopise.

O kultúrny program sa postarali mladé slečny spevom a tancom, skladali sa puzzle, obohatením bol aj príchod  zvolenských hráčov amerického futbalu z klubu Zvolen Patriots.

Technická akadémia Zvolen

Súkromná stredná odborná škola podnikania

sukromna-stredna-odborna-skola-podnikania-zvolen-europa-sc-620.2.013 – Súkromná stredná odborná škola podnikania – V úvode predstavila Ing. Daniela Sokolovičová školu, ktorá síce nemá za sebou dlhú históriu, ale zato ponúka kvalitné štúdium za nízke mesačné náklady a študenti majú možnosť využívať aj bonusový program.

Druhá slečna predstavila cvičnú firmu Superpagáč, ktorá slúži škole ako pomôcka k štúdiu so všetkým, čo k tomu patrí.

Ing. Daniela Sokolovičová – predstavenie školy

S kultúrnym programom sa predstavilo SCVČ z Okružnej 131 v podobe Hip – Hop tanečných vystúpení TS Daniely Edlingerovej a v druhom bloku sa predstavili aj malí tanečníci. Hudobná zložka pod vedením Petra Gábora zahrala pár skladieb zahraničných interpretov.

TS Daniely Edlingerovej

SOŠ hotelových služieb a obchodu

sos-hotelovych-sluzieb-a-obchodu-europa-sc-721.2.2013 – SOŠ hotelových služieb a obchodu – ich program v Europe bol zatiaľ asi najhonosnejší zo všetkých škôl, ktoré sa tu prezentovali.

Za obrovskými stolmi poskladanými do tvaru U sa prezentovali študenti z rôznych odborov školy – cukrár, čašník – čašníčka, carving (vyrezávanie do ovocia), kuchár, hotelová akadémia, cvičná firma Ovečka ako aj agropodnikanie a veľa ďalšieho.

Hlavným lákadlom bola barmanská šou, ktorú predviedol mladý chalan a po ňom sa uskutočnila zaujímavá módna prehliadka s krásnymi ženami, ktoré upravili študenti v kozmetickom salóne Šarm.

SOŠ hotelových služieb obchodu – módna prehliadka

Samostatnou kapitolou boli rozhovory so študentmi kozmetického salónu Šarm.

SOŠ hotelových služieb obchodu – Šarm 

Stredná odborná škola drevárska

stredna-odborna-skola-drevarska-zvolen-115.3.2013 – Stredná odborná škola drevárska – SOŠ drevárska Zvolen, ktorá je členom spracovateľov dreva SR a Slovenskej a priemyselnej komory si pripravila na svoju prezentáciu naozaj maximum z maxima a človek nevedel, kde sa má skôr pozrieť.

V novembri minulého roku oslavovala škola 90. výročie vzniku a ponúka štúdijné odbory:  drevárstvo, nábytkárstvo, propagačná grafika, mechanik počítačových sietí a veľa ďalších  Medzi učebnými odbormi dominuje stolár, umelecký stolár a rezbár, čalúnnik a tesár.

Po stránke kultúrneho programu zahrala skupina Fortissimo, heligonkári a fujaristi, nemohol chýbať tanec a Freestyle futbal, doplnený aj o majstrovské zručnosti majstra SR v Cyklotriale za rok 2008. V sprievodnom programe sa dalo zasúťažiť v pílení dreva (nielen starou bruchatkou, ale aj klasickou rámovkou), v zatĺkaní klincov a podobne.

Pri druhom vchode prebiehala prezentácia dizajnu projektorom a aj na výstavných paneloch.

Stredná odborná škola drevárska

Gymnázium Ľudovíta Štúra

gymnazium-ludovita-stura-zvolen-4

6.3.2013 – Gymnázium Ľudovíta Štúra –  Ľudovít Štúr vítal zákazníkov

Študenti  z Gymnázia Ľudovíta Štúra vo Zvolene využili ponuku obchodného centra Europa Shopping Center vo Zvolene a originálnym spôsobom odprezentovali vlastnú školu.

Tá už takmer 100 rokov poskytuje kvalitné všeobecné vzdelanie, podporuje kreativitu, voľnočasové aktivity svojich študentov a zaberá popredné miesto v úspešnosti žiakov prijatých na vysokoškolské štúdium.

Práve tento odkaz sa gymnazisti rozhodli zaujímavým a vtipným spôsobom predstaviť návštevníkom obchodného centra, ktorí ich za to odmenili úsmevmi, pochvalami, niektorí vystrašenými pohľadmi a iní zas neočakávanými otázkami.

Viac informácií, fotiek a video, nájdete na stránke školy: http://www.gymzv.sk. TS – Veronika Hamplová

Gymnázium Ľudovíta Štúra

Gymnázium Mateja Bela

gymnazium-mateja-bela-6

6.3.2013 – Gymnázium Mateja Bela –  text sa pripravuje, momentálne aspoň fotografie a kratšie video.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Gymnázium Mateja Bela

Najbližšie – 20.3.2013 – Stredná zdravotnícka škola

Fotografie – tu v galérii budú postupne pribúdať ostatné fotografie, ktoré budú dostupné.

Chcel by som vyzvať ostatné školy, aby nás oboznámili s tým, aký program si pripravujú na prezentáciu. S ich súhlasom prinesieme v článku opis prezentácie ktorú daná škola následne potom predstaví v Europe.

Ostatné videá 

Článok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Podobná téma

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading