• Št. apr 25th, 2024

Najpálčivejším problémom na sídlisku Západ je bezpečnosť

oi-zvolen-zapad-nove
OI Zvolen-Západ.

Pred pár týždňami 9.4.2014 sme sa v článku obšírnejšie venovali každoročnému stretnutiu OI Zvolen-Západ s občanmi, pod titulom My to nevzdávame ! A vy?

V prvom článku, ktorý si môžete ešte dodatočne pre osvieženie prečítať  boli predstavení členovia OI Zvolen- Západ a v úvode Sanja Nikolov povedala o  fantastickom projekte- komunitnom centre, ktoré sa bude nachádzať v priestoroch tunajšej ZŠ a schválil ho primátor mesta Zvolen.

Najpálčivejším problémom na sídlisku Západ je rozhodne bezpečnosť. Pred nedávnom zvolený podpredseda OI Albín Geršič sa venuje práve bezpečnosti, životnému prostrediu, verejnému poriadku, doprave a ďalším oblastiam.

V úvode jeho prezentácie sa začalo tými problémami,  ktoré sa začali  riešiť a ktoré sa následne podarilo dotiahnuť do úspešného konca, ale našli sa aj také, ktoré sú doriešené tak z polovice.

Prvá vec sa dotýkala prechodu chodcov cez štvorprúdovú cestu, nakoľko využívať priľahlý podchod je vskutku po všetkých stránkach viac než nebezpečné. Zámerom riešenia bolo vtedy dostať túto zástavku preč, poprípade dať do poriadku daný podchod, aby vyhovoval všetkým podmienkam.

S pánom Malčekom vyvinuli aktivitu v tomto smere, všetko spísali a poslali na mesto na prerokovanie. Jednalo sa o odstránenie billboardu pri prechode pre chodcov na Štúrovej ulici, vytvorenie ešte jedného prechodu pre chodcov na tejto istej ceste, odstránenie značiek zákazu vodenia psov na uliciach Pražská, Novozámocká a Šmidkeho nakoľko tieto sú protizákonné.

Okrem dopisovania si s mestom boli zaslané aj žiadosti na Mestskú políciu a to ohľadne častejšej kontroly psíčkarov v rámci odstraňovania exkrementov a kontroly dodržiavania  zákazu fajčenia na autobusových zastávkach.

Odpovede a otázky na problémy, ktoré sa riešili minulý i tento rok nájdete v priloženom videu. Jedno je však  jasné,  niektoré veci sa postupne krok za krokom dávajú do poriadku.

Už čoskoro môžete očakávať ďalší z článkov, ktorý bude ozrejmovať, čo  sa podarilo zrealizovať, ale aj to,  čo potrebuje ešte nejaký čas na doriešenie.

Clánok, foto a video: Ján Števonka.

Sledujte ZV-podujatia.com na FacebookuGoogle+ a Twitteri

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading