• Št. apr 25th, 2024

Mali by sme lepšie poznať región Zvolena

Autor IMG_1979

okt 10, 2015
pamatnik v centre mesta zvolen
Valaška. Foto: ZV-podujatia

Už druhý školský rok študujem na strednej odbornej škole. Vybrala som si študijný odbor manažment regionálneho cestovného ruchu na SOŠ hotelových služieb a obchodu.

V rámci štúdia sme absolvovali niekoľko exkurzií, aby sme lepšie poznali náš región, pre ktorý by sme v budúcnosti v rámci cestovného ruchu mali a chceli pracovať. Aby sme mohli svoju prácu vykonávať dobre, musíme región Zvolena a naše mesto poznať. Minulý týždeň vo štvrtok sme prešli takmer všetkými parkami nášho mesta. Mnohí dennodenne popri nich alebo aj cez ne chodíme a neuvedomujeme si, čo všetko pre nás znamenajú, koľko námahy stojí ľudí starať sa o ne, aby vyzerali tak pekne ako vyzerajú.

Musím povedať, že sú ozaj pekne udržiavané. Vďaka krásnemu jesennému počasiu vyzerali nádherne. My študenti sme prešli od sídliska Zlatý Potok, cez vojenské cintoríny, Námestie SNP až k parku A. Domana, odtiaľ k parku A. Priesola, Parku ušľachtilých duší a na záver to k parku Š. Višňovského. Neprechádzali sme bez slova, každý spolužiak si pripravil sprievodné slovo – pár zaujímavostí o parku. Tak sme sa park na vlastné oči nie len videli, ale niečo sme sa o ňom dozvedeli.

Príjemným prekvapením bola pre nás Tehelná ulica, s miniparčíkom Zabudnutých susedov. Tento sa kde sme sa dozvedeli, že aj tu je park, o ktorom sme nevedeli a to park Zabudnutých susedov. Okrem pekných fotografií na plote sa nám páčilo aj sprievodné slovo pána Klementa.

Milí Zvolenčania, skúste sa na chvíľu pri svojich potulkách mestom zastaviť v niektorom z našich parkov, posedieť si, oddýchnuť a len tak popremýšľať.

Článok:  Alexandra Sumegová. Fotografie: ZV-podujatia

Fotografie

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading