• Po. jún 17th, 2024

Naše basketbalistky zavŕšili posledný zápas výhrou

bk-zvolen_bkm-nitra-aswbl-23
Foto: ZV-podujatia.

Na záver to najlepšie, odplata za prehru alebo zúročenie skúseností, aj tak sa dá charakterizovať basketbalový zápas, ktorého svedkami boli diváci v nedeľu 17.1.2016 v športovej hale na sídlisku Západ.

Sem prišli dievčatá spod Zobora z klubu BKM Junior UKF Nitra, ktoré sa nachádzali na 4. mieste a naše o dve miesta nižšie a dozaista si prišli po víťazstvo, ale to sa napokon nekonalo.

Ešte na doplnenie treba povedať, že oba kluby v sobotných zápasoch utŕžili prehry od svojich súperov. Nitranky od Flying Foxes SVS Post 55:70 a naše od Petržalčaniek 55:45.

Úvodné skóre tohto zápasu otvorila naša skúsená a produktívna hráčka Radka Konôpková a od tohto momentu si naše baby nielenže vytvorili, ale aj držali cca 10 bodový náskok počas celého zápasu.

Po prvej štvrtine bol síce stav 10:5, ale po ďalšej desaťminútovke a hlavne získavaním lôpt po chybe súperiek svietil pred prestávkou stav zápasu 27:18.

Po prestávke sa v podstate nič na stave zápasu nezmenilo, naše si kvalitnou hrou s finesami držali súperky od tela a pred záverečnou štvrtinou to vyzeralo viac než fantasticky 42:31

V poslednej štvrtine síce rozdiel v skóre zakolísal, ale napokon naše baby dobojovali tento posledný zápas do víťazného konca 50:43

Naj hráčky

  • BK ZŠ Zvolen: Babariková 15, Syc-Kriváňova 11
  • BKM Nitra: Mikulášiková 12, Feherová 16

Tabuľka

Video

Fotografie

Článok, foto a video: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading