• Po. máj 27th, 2024

Medzinárodný deň detí dopadol na jednotku

Autor IMG_1979

jún 1, 2016 , ,
mdd-2016-zvolen-33
Foto: ZV-podujatia

Megaúspešný MDD 2016. Aj tak sa dá bez preháňania nazvať podujatie, venované nielen deťom, ale samozrejme celým rodinám, ktoré sa na ňom zúčastnili v nedeľu 29.5.2016, s možnosťou výstupu na Pustý hrad.

Po dvoch dňoch Dní mesta Zvolen prišiel na rad už tradičný nedeľný deň venovaný deťom, pre ktoré si nielen mesto Zvolen, ale aj ďalší organizátori pripravili viac než bohatý program.

Už tradične malo toto podujatie dve časti. Tá prvá sa konala na trávnatej časti námestia a pripravilo ju SCVČ Quo Vadis, v spolupráci so svojimi partnermi – HKM Zvolen, Krasokorčuliarskym klubom Zvolen, canisterapeutom Mirkom Sujom, lukostrelcom Jankom Vicianom, Montessori škôlkou a SZUŠ Quo Vadis. Samozrejme nechýbali členovia združenia výtvarných umelcov Zvolenskej sedmičky so svojim programom kreslenia pod korunami stromov.

Druhá časť programu mala príznačný názov Rozprávkový chodník na Pustý hrad. Každého, kto mal záujem doviezol špeciálny vláčik priamo z námestia a to už od 9-tej hodiny raňajšej.

Tu bolo treba – ako už názov evokuje, prejsť lesným chodníkom smerom na vrch samotného hradu a zastaviť sa na celkovo 11-tich stanovištiach, kde už netrpezlivo čakali členovia Divadla Zelienka s neraz ťažkými úlohami. Po ich úspešnom absolvovaní Vám napísali na každom stanovišti jedno písmenko na špeciálnu kartičku.

Na samotnom vrchu bolo treba uhádnuť správne heslo a odovzdať podpiskartu. Tohtoročné heslo bolo Hradný kopec, za ktoré každý dostal dve špekačky a za hrsť sladkostí. Drevo a ražeň, ktoré boli potrebné k opekaniu boli pri ohnisku.

Na hradnom kopci sa bolo možné zapojiť do výtvarných dielničiek a neskôr potom pozrieť divadielko o Popletenej Pipi.

Nuž, na záver sa dá len povedať, že to bolo viac než super a som zvedavý, či sa ešte stane, že v jeden deň na jedno podujatie príde toľko ľudí, ako na tento Medzinárodný deň detí.

Fotografie

 

Článok a foto: J. Števonka.

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading