• Št. apr 25th, 2024

Mladí rybári na snehu a blate

Autor IMG_1979

dec 6, 2016 ,
rybacka-na-motovej-23
Občas sa podarilo aj to či ono uloviť. Foto : Mgr. Peter Ondráčka

TS: Rybárska vášeň vyženie nejedného rybára k vode aj v mrazivých mesiacoch. Mladej rybárskej vášni detí z rybárskeho krúžku CVČ Domino Zvolen sme s rodičmi dali šancu sa ukázať v novembri na brehoch vodnej nádrže Môťová, po ktorých už prebehol Martin na bielom koni.

V ľadom nepokrytých priestoroch už zamŕzajúcej vodnej hladiny sa deti udicami pokúšali chytiť zubatú šťuku alebo zubáča, ktorý by vylepšil ich úlovkovú radosť v tomto roku. Šťastie a veľká rybárska snaha dokázala podchladené a k pohybu neochotné ryby vyprovokovať, aby sme sa aspoň z jedného chyteného ostrieža vytešili. Druhú príležitosť na extrémnu rybačku mali deti koncom mesiaca cez mierne oteplenie, ale to sme zas chytali na blate, pre zmenu podchladených kaprov a pleskáče.

Krásne rozvoniavajúce rybacie krmivá deti kaprom ponúkali aby ich z vody von dostali. Dlhé čakanie na záber deti prekonávali teplým čajom, pozorovaním jesennej prírody, humorom alebo premýšľaním, čo super by som ešte na háčik tým rybám dal. Niektorým sa nakoniec pošťastilo a podarilo zo studenej vody vytiahnuť k radosti niekoľko kapríkov aj pleskáčov. O dobrú náladu na studenej rybačke sa postaral aj sused rybár, „ľadový medveď“, ktorý si v tej studenej vode dokonca zaplával.

Ďakujeme pánovi Vandákovi, Kaššovi a Dolníkovi za pomoc pri zorganizovaní neobyčajných rybačiek na snehu, ľade aj blate, ktoré boli zaujímavou skúsenosťou a nemalou skúškou pre mladých nadšencov rybárstva.

Fotografie

Autor a fotografie : Mgr. Peter Ondráčka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading