• Št. apr 25th, 2024

Posledné korzo dôstojne zavŕšilo svoj tretí ročník

Zuzana Almáši Koreňová. Foto: ZV-podujatia.

Na záver to najlepšie, respektíve najlepšia bodka za tohtoročnou sériou podujatí v rámci Zvolenských nedeľných korz sa konala v nedeľu 25.6.2017 a bolo sa veru na čo pozerať.

Aj toto štvrté, už posledné tohtoročné korzo išlo organizačne pod hlavičkou mesta Zvolen a jeho kultúrneho centra a moderátorsky ho mal pod palcom Radoslav Kuric.

Prvou častou bol blok vystúpení študentov a pedagógov konzervatória a SZUŠ Pink Harmony Zvolen. Toto všetko tu nebolo náhodne, ba naopak. Dôvodom bolo to, že minulý rok škola Pink Harmony oslavovala krásne 10. výročie svojho založenia.

Nebolo to však len o hudbe, svoj talent tu predviedli aj fitnesky nielen Nelli Novodomská a Simona Maťuchová – choreografia Copacabanaale aj malé deťúrence. Obrovský talent predviedla aj Vanesa Luptáková (Majsterka SR v kategórii bikini fitnes dorasteniek).

Detské skupinové choreografie – najmenšie dievčatá v čiernom sa predstavili v choreografii Thriller (3. miesto na MSR vo výrazových tancoch v kat. do 8r., 2.miesto na medzinárodnom Mia Festivale v Prahe) a dievčatá vo farebnom predviedli choreografiu  The Great Gatsby (3. miesto na MSR vo výrazových tancoch v kat. do 12r., 2.miesto na medzinárodnom Mia FestivaleFestivale v Prahe).

Po Pinkovcoch sa na pódium postavila jedna super dáma, ktorú hádam netreba zvlášť predstavovať. To neskutočné, čo spod jej rúk vychádza poznajú nielen Zvolenčania. Tou dámou bola Zuzana Almáši Koreňová, ktorá je známa najmä tým, že vyrába a zároveň každoročne vystavuje svoje handmade výrobky spolu so svojimi kolegyňami a celé to má názov Dvorné dámy. Pán Kuric ju tu patrične vyspovedal a veru dalo sa veľa zaujímavého dozvedieť a nielen o jej bábkach.

Predposledné a posledné vystúpenie bolo hudobného razenia. Najskôr to bol revival Pink Floyd v podobe domácej kapely Pigs on The Wing. Tu treba povedať, že po pár minútach hrania začalo jemne mrholiť, ale ak by niekto očakával, že sa ľudia rozpŕchnu, bol by na veľkom omyle. Skalní nielen tejto formácie, ale celkovo hudbe tu ostali a pár sa ich bolo schovať len pod kostolnú bránu, ale koncert si nenechali ujsť.

Na záver bolo prekvapením večera vystúpenie kapely The Blues Mother – IN – LAW, ktorí to tu pekne rozbalili a na pódium im prišiel zahrať pri jednej skladbe aj Dano Axmann z kapely Pacipacifik.

Samozrejme, že všetko sa nedialo len na hlavnom pódiu, program bolo možné zažiť opäť aj pri pamätníku (tvorivé dielne Quo Vadis a na druhej strane Tri oriešky) a pri mestských záchodoch sa deti zabavili pri divadelnom predstavení Drevená krava v podaní Divadla z Domčeka.

Takže takto nejako prebiehalo posledné tohtoročné nedeľné Zvolenské korzo a ako zvyčajne prinášame pár fotografií.

Fotografie

Článok a foto: J. Števonka

Discover more from ZV-podujatia

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading